Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

LUNDHS PODCAST: Fifas TV-boss om att inte visa inspringande publik: "Vi fokuserar på fotbollen"

Bortvalda repriser och aktiva val att inte visa personer som springer in på planen.

Det finns frågetecken kring varför Fifas TV-produktioner ser ut som de gör.

- Vi har som policy att fokusera på fotbollen, säger Fifas TV-direktör Niclas Ericson i podcasten "Lundh"

50-årige Niclas Ericson är en doldis inom världsfotbollen och trots sin makt inom Fifa så är han inte särskilt känd i sitt hemland. På sin post som TV-direktör i Fifa sluter så styr han över affärer som är värda miljarder – och där de sändningar som affärerna till slut mynnar ut i ses av miljarder människor.

Det är inte lätt att få till intervjuer med personer inom Fifas organisation - men i podcasten Lundh berättar Niclas Ericson om hur arbetet med TV-sändningarna under VM i Brasilien ser ut i kölvattnet av de utbredda protesterna mot Fifa i Brasilien både innan och under VM

- Jag kan bara tala för oss inom TV-delen. För oss handlar det mest om att ha ett bra samarbete med regeringen vad gäller telekommunikationer och liknande för att vi ska få ut TV-bilderna som vi vill. Sen har förseningarna med arenorna gjort att vissa förberedelser blev svårare då de var tvungna att färdigställas på mycket kort tid. Sändningarna har fungerat mycket bra.

Hur har du upplevt det folkliga missnöjet?

- De frågorna har Fifa fått svara så mycket på – för oss handlar det mest om kontakt med TV-bolagen och det är ju en otrolig stämning i Brasilien med alla fanfester och stämningen här på Copacabana.

Ericson fick också frågan om varför producenterna klipper bort exempelvis personer som hoppar in på planen, eller vissa tuffa tacklingar – men det ville han inte riktigt kännas vid.

- Jag vet inte om jag förstår frågan, vi har 34 kameror på alla matcher, vi täcker allt som händer och om du tittar på TV-bilderna så klipper vi inte bort tacklingar som sådant.

Men om det exempelvis kommer in en streaker på planen, då glider kameran bort från det.

- Vi har som policy att fokus ska vara på fotbollen och på matchen, vi ger inte publicitet till folk som kommer in på arenan som till och med kan påverka spelarna. Men vi kommenterar inte individuella beslut som matchdirektörerna gör.  Vi vill visa det som är viktigt för det som sker på planen.

Publicerad 2014-07-07 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons