Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Neymar: "Vi har halkat efter"

Foto: AP

I en exklusiv intervju med Globo förklarar Neymar vad som gick fel under VM.

- Det var inget speciellt misstag som Selecao gjorde, förklarar den brasilianska stjärnan.

Neymar skadad eller inte. Brasilien höll inte tillräckligt hög klass under VM på hemmaplan och fick stilla se på när Tyskland och ärkerivalen Argentina gjorde upp om VM-guldet på Maracana.

Neymar var ett av få glädjeämnen för det brasilianska landslaget som nu ska ta nya tag under en ny förbundskapten efter att Luiz Felipe Scolari fått lämna posten. Neymar gav igår en exklusiv intervju med TV-stationen Globo där han gav sitt landslag 7/10 i betyg. 

- Det var inget speciellt misstag som Selecao gjorde. Jag är inte en spelare som förstår så där överdrivet mycket om taktik. Jag tycker att brasiliansk fotboll har halkat efter, efter både Tyskland och Spanien. Vi har halkat efter och vi måste vara tillräckligt ödmjuka för att inse de.

Neymar gjorde själv fyra mål innan han attackerad av Juan Zuniga fick en spricka i en ryggkota och tvingades lämna VM redan i kvartsfinal. Han fick från sidan se på hur Tyskland pulvriserade Brasilien i semifinalen men han vägrar ge avgående Scolari skulden.

- Jag hade en förbundskapten som är en av de bästa brasilianska tränarna jag någonsin haft. Vi tränade på hårt och gav verkligen allt, säger Neymar. Man tränar hårt men ibland utan målinriktning. Så är brasilianare ibland

Under tisdagen väntas landslagets förra förbundskapten Carlos Dunga ta över och leda laget mot Copa América i Chile 2015. 

Publicerad 2014-07-21 kl 07:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons