POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

"Nigeria i strejk - vägrade träna efter uteblivna VM-bonusar"

Foto: Scanpix

Nigerias landslag bråkar om pengar. Natten till fredagen ställdes en schemalagd träning in, eftersom frågan om spelarnas VM-bonusar inte kommit till någon lösning.

Tidigare under turneringen var det Ghanas spelartrupp som valde att strejka från en träning eftersom fotbollförbundet inte levererat den summa som varje deltagare vid VM blivit utlovad på förhand. Tjafset vidgades, och även om pengarna till slut anlände med flygplan gjorde osämjan i truppen att två spelare, Kevin-Prince Boateng och Sulley Muntari, blev hemskickade.

Nu verkar något liknande vara på gång att hända för Nigerias del. Sajten Kickoff.com uppger att den träning som skulle ha genomförts under natten till fredagen, svensk tid, fick ställas in. Förklaringen från landslagets funktionärer var att spelarna fastnat i ett möte som drog ut på tiden, och Kickoff.com hävdar den mer exakta orsaken har med VM-bonusar att göra.

Det nigerianska förbundet ska ha underlåtit att betala enligt överenskommelse, och nu är det oklart huruvida truppen reser till Brasilia för att spela åttondelsfinalen mot Frankrike, skriver sajten. Fotbollförbundets ordförande Musa Amadu ska ha begett sig till Nigerias huvudstad Lagos  för att försöka ordna fram bonusarna.

Publicerad 2014-06-27 kl 02:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå