POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Ödesmatch för Spanien - vinna eller försvinna?

Foto: AP

Iker Casillas

Såg vi slutet på en era i Salvador? Eller var det en sån där dag som någon gång drabbar alla, när ingenting fungerar? Spanien är på Maracanã för att ge svaren.

Den orkan som Arjen Robben, Robin van Persie och resten av holländarna släppte lös i fredags svepte med sig det mesta i en av VM-historiens värsta förödmjukelser.

Här kom Spanien med tre raka titlar — EM 2008, VM 2010, EM 2012. Efter Hollands 5—1 återstår... ja, vad?

Det är en plats i åttondelsfinalen Spanien spelar för i onsdagens möte med Chile. Och en hel del till. Hur hårt tog smällen mentalt? Hur många tvivel såddes? Har "tiki-takan" förlorat kampen mot den allt mer snabba, explosiva fotboll som VM hittills bjudit på? Eller var kvällen i Salvador en enda olycklig, kollektiv kollaps?

Många frågor.

Bara förbundskaptenen Vicente del Bosque och hans spelare kan ge svaren. Andrés Iniesta och Fernando Torres försökte på tisdagens presskonferens.

Finaler för Iniesta

- Jag tycker vi är redo, bra förberedda. Det är sant att vi har startat på ett sätt som gör det svårt för oss. Vi måste glömma vad som hände mot Holland, lägga det bakom oss och spela två matcher till som är som finaler, säger Iniesta.

Torres håller med.

- Några av oss har förmånen att vara här igen och försvara titeln från Sydafrika. Vi känner ett ansvar. Vi var inte tillräckligt bra och förlorade vår första match, men som Andrés sade, måste vi lägga det bakom oss. Det har vi gjort tidigare när vi varit i liknande situationer. Vi i laget tror på oss själva och jag tror våra landsmän litar på oss, säger han.

Båda fruktar ett Chile som inledde med 3—1 mot Australien.

- Chile är ett mycket farligt lag som går för seger, det vet vi. Det blir som alla matcher mot Chile. Intensivt. De riskerar mycket och de har nått bra resultat på det sättet. Vårt problem mot Holland var att vi inte läste vad som hände i matchens olika situationer. Det brukar vi göra. Vi brukar veta när vi ska vara aggressiva och när vi ska kontrollera bollen, säger Torres.

Torres inledde på bänken senast.

- Det är inte viktigt om jag spelar eller inte. Det viktigaste är att vi vinner. Vi vill komma upp på vår normala nivå, samma nivå som vi vann EM och VM med.

- Gör vi inte det, måste vi ändå vinna på något sätt, annars får vi åka hem.

Casillas kvar?

Målvakten Iker Casillas fyllde ut rollen som syndabock, men han var långt från ensam om att vingla i Salvador. Och han lär stå även mot Chile med tanke på att David de Gea har skadebekymmer. Eller satsar del Bosque på tredjemålvakten Pepe Reina?

Publicerad 2014-06-18 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå