POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Osäkert om Suárez kan spela mot England: "Har tränat, men ..."

Foto: AP

Bara en omgång har spelats i VM:s gruppspel. Men för Uruguay och England väntar redan en ödesmatch.
- Vi vill visa att vi kan komma ur den här situationen, säger Edinson Cavani inför matchen på Itaquerão i São Paulo.

Óscar Washington Tabárez ser trött ut. Men Uruguays 67-årige förbundskapten har läget väldigt klart för sig under sin sista presskonferens före matchen.

- Nu är situationen väldigt klar. Två lag möts som behöver samma sak. Det som klarar det kommer att ta ett viktigt steg mot att blir klar för nästa omgång. Det som inte gör det kommer att hamna i en situationen där det är nästan utslaget, säger han.

Det såg inget vidare ut för Uruguays del i premiären mot Costa Rica i Fortaleza. Trots ett relativt tidigt ledningsmål slutade den med en svidande 1—3-förlust för "la celeste". När England några timmar senare gick och förlorade "the rumble in the jungle" mot Italien i Manaus blev det i praktiken upplagt för en "vinna eller försvinna"-match lagen emellan redan i nästa omgång.

- Det har varit svårt att smälta för oss. Inte för att vi trodde att Costa Rica skulle vara en lätt match eller så, utan för att vi hade jobbat bra och hoppades starta turneringen på god fot, säger Paris Saint-Germains anfallare Edinson Cavani, som slagit sig ner bredvid sin tränare bakom podiet.

Båda lagen har i teorin chansen att gå vidare även om de spelar oavgjort på Itaquerão, men då gäller det verkligen att övriga resultat går deras väg. Att bara ha en poäng inför den sista matchen skulle bli extra tufft för Uruguay, som avslutar mot Italien.

- Vi är redo för att ställas mot den här typen av situation. Vi har gjort det tidigare och tagit oss ur dem flera gånger, säger Cavani om pressen.

Det är oklart om stjärnan Luís Suárez är spelklar efter sina knäproblem, som han haft sedan han slöt upp med landslaget inför VM.

- Han har tränat med laget i veckan, men det är alltid en mindre belastning än att spela match, säger Óscar Washington Tabárez, som inte vill prata om startelvan.

Däremot står det klart att lagkaptenen Diego Lugano dragit på sig en knäskada och missar matchen mot England. Men oavsett vem som ersätter den 33-årige mittbacken är uruguayanerna försiktigt optimistiska.

När Edinson Cavani ombeds skicka ett budskap till England blir det ett tydligt sådant.

- Vårt budskap är alltid desamma, alltid när vi gått ut för att spela en match, om det så är mot England eller mot något annat landslag, säger han.

- De ska veta att vi är ett svårt landslag, med karaktär. Om de vill slå oss kommer det att bli svårt.

Publicerad 2014-06-18 kl 21:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå