POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Pirlo om uppvärmningen före match: ”Jag hatar det”

Foto: SCANPIX

Andrea Pirlo har en lång och framgångsrik karriär i Serie A och det italienska landslaget. Men en del av fotbollen har alltid mötts av avsky från mittfältseleganten - matchuppvärmningen.
- Det äcklar mig, säger han enligt Mirror.

England, Italien och hela världen väntar med stor spänning på det stekheta mötet, i dubbel bemärkelse, mellan Hodgson engelska landslag och Prandellis italienska. Men för ”Gli Azzuris” mittfältsstjärna Andrea Pirlo återstår ett hinder – uppvärmningen innan match. Ett moment som Pirlo menar är det värsta med att vara fotbollsspelare.
- Jag hatar det med varenda fiber av min kropp. Det äcklar mig faktiskt, skriver Pirlo i sin bok ”Jag tänker – därför spelar jag” enligt Mirror.

Under 20 år som proffsspelare har Andrea Pirlo aldrig lärt sig att tycka om den 15 minuter långa uppvärmningen innan match. De enda som enligt honom har nytta av den är konditionstränarna.
- Det är njutning för konditionstränarna, ett sätt för dom att njuta på spelarnas bekostnad, skriver han i boken och fortsätter:

- Jag tvivlar inte på att det är skadeförebyggande – men det är fortfarande den värsta delen av vår arbetsvecka: 15 minuters lidande. En kvart som är helt bortkastad. Jag är helt ointresserad av att jogga för att värma upp musklerna. Den muskel som är viktigast är hjärtat och mitt är alltid hundra grader, brinnande av positiv energi.

Återstår att se om Pirlo strejkar när resten av laget ger sig ut på planen för att värma upp inför Englandsmötet.

Publicerad 2014-06-09 kl 09:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå