POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

President och premiärminister kräver att succéförbundskaptenen stannar

Foto: AP

Efter tre kritiserade år så krävdes det bara fyra VM-matcher för att Algeriets förbundskapten Halilhodzic skulle gå från ogillad till nationalhjälte.

Nu vill både landets president och premiärminister att han ska ta tillbaka sitt beslut att lämna. 

 

Igår åkte Algeriets landslag hem till Nordafrika, och i Alger möttes dem av tiotusentals personer på gatornasom trotsade värmen under Ramadan. Landslaget åkte buss genom staden och enligt DZ fick förbundskaptenen Vahid Halilhodzic träffa både presidenten Abdelaziz Bouteflika och premiärministern Abdel Sellal. Framtiden för Halilhodzic har nu blivit en fråga på högsta politiska nivå.

Både Bouteflika och Sellal bad Halilhodzic att stanna, och när Sellal mötte förbundskaptenen på flygplatsen så krävde han att Halilhodzic skulle ändra sitt beslut att inte förlänga kontraktet. 

– Du ska inte någonstans, du stannar med oss och vi kommer att vinna Afrikanska Mästerskapen i Marocko. 

En namninsamling har startats för att få Halilhodzic att stanna, som än så länge har fått 67 000 signaturer. Det är fortfarande osannolikt att Halilhodzic stannar kvar. Dels är han numera eftertraktad och har långt gångna förhandlingar med Tranzonspor, och dels så har Algeriet redan skrivit avtal med en ny förbundskapten i Christian Gourcuff. 

Om det skulle hittas en lösning mellan Halilhodzic och Algeriet så innebär det en fördubbling av lönen för Halilhodzic, samtidigt som Gourcuff istället får vara ansvarig för landets utveckling av ungdomsfotboll och även ta hand om OS-landslaget.

Publicerad 2014-07-03 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå