POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Senna säker - Diego Costa klarar pressen

Foto: AP

Marcos Senna vet hur det är att byta Brasilien mot Spanien. Det gör även Diego Costa.

- Han är förberedd mentalt och kommer göra ett fantastiskt VM, säger Senna till Marca.

Diego Costa har valt att representera det spanska landslaget framför sitt hemland Brasilien, något som skapat en hel del reaktioner, speciellt i hemlandet. Men Costa räds inte buande supportar, det menar Marcos Senna som 2006 likt Costa valde Spanien framför Brasilien.

- Diego har en fantastisk personlighet som gör honom ännu starkare, han kommer inte bli rädd av att fans buar åt honom, tvärtom. Han är en stjärna. Jag hejar på honom och hoppas allt allt går bra för honom i landslaget precis som det har gjort i Atlético, säger Senna till Marca.

Efter fyra år i Spanien och Villarreal valde Marcos Senna 2006 att spela för det spanska landslaget framför det brasilianska. Han representerade nationen vid VM 2006 och var med och vann EM 2008. Senna kan därför relatera till den situation som Diego Costa nu befinner sig i och han tror att Atlético-stjärnan kommer göra succé i VM.

- Diego är väldigt bra förberedd mentalt och kommer att göra ett fantastiskt VM. Det finns en del personer som är emot vad han gjort, men det finns de som är för det också. Det viktigaste är att han är fokuserad och att han visar vilken otrolig spelare han är.

Senna beskriver också en påstådd fientlighet i Brasilien mot Spanien och att anledningen till det är avundsjuka.

- Det är normalt att där finns en fientlighet. Brasilien har fem VM-titlar och de har sett hur Spanien varit överlägsna i flera år nu, och det är klart att det gör ont.

Senna spenderade totalt elva år i Spanien och Villarreal och representerade det spanska landslaget mellan 2006-2010, sedan 2013 spelar han för New York Cosmos.

Publicerad 2014-06-09 kl 13:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå