POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Spanska medier tar farväl av dominanta landslaget: "Slutet av en gyllene era"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Spanien är i chock sedan de regerande fotbollsvärldsmästarna slagits ut ur VM. Medierna tar farväl av ett landslag som dominerat de senaste åren.

"Det markerar slutet av en gyllene era i spansk fotboll", skriver Marca.

 

"Spanien är detroniserat", "Spanien fick smita ut bakvägen" och "Historisk förlust" var några av rubrikerna i de spanska tidningarna efter Spaniens 0-2 mot Chile som tillsammans med 1-5 mot Nederländerna gjorde klart att världsmästarna från 2010 inte går vidare från gruppspelet i Brasilien.

Förutom VM-guldet i Sydafrika har Spanien EM-guld från 2008 och 2012.

Slut på dominans

"Det började med Luis Aragonés", skriver Marca om förbundskaptenen som "satte ihop en grupp spelare och skapade en spelstil som regerade i världen" och som sedan fortsatte under Vicente del Bosques ledning.

"Maracana var platsen där den spanska dominansen sex år senare skulle ta slut".

Det är 23 år sedan Spanien senast förlorade två tävlingsmatcher i följd. Det var under hösten 1991 när Island och Frankrike vann i kvalet till EM i Sverige. Och man får gå tillbaka till 1982 för att hitta när Spanien senast förlorade två matcher i VM.

Frågor om framtiden

Mundo Deportivo skriver att favoriten får smita ut bakvägen efter förlusten mot Chile och att laget "blivit en karikatyr av sig själv" och att lagets uttåg väcker många frågor inför framtiden.

Slutet av den gyllene eran var hemsk, skriver AS. "Man visste att slutet skulle komma någon gång, men det gick inte att föreställa sig att det skulle vara så smärtsamt". I ett försök att förklara skriver AS att det spanska landslagets framgångar har gått hand i hand med Barcelonas och att det därför inte var en slump att landslagets fall kom samtidigt som Barcelona inte tog någon titel.

 

Publicerad 2014-06-19 kl 09:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå