POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Spelskandal i Frankrike - 87 spelare bröt mot regelverket

Foto: TT

Jerome Rothen, vänster.

87 spelare i Ligue 1 och Ligue 2 har brutit mot det franska regelverket för betting. Nu har bland annat nio spelare från Ligue 1 kallats in på förhör för att få eventuell bestraffning.

Det franska regelverket har gjort det förbjudet för professionella fotbollsspelare att betta på matcher i Ligue 1, Ligue 1, och Ligacupen, de tre turneringarna som arrangeras av ligaförbundet LFP. 87 spelare i Ligue 1 och Ligue 2 har brutit mot det regelverket, och 37 stycken av dem riskerar bestraffning, allt enligt AIPS.

Spelarna har delats upp i fyra kategorier. I kategori 1 och kategori 2 finns sammanlagt 50 spelare som har spelat för mindre än 900 kronor respektive mindre än 4500 kronor. De 50 spelarna i de två kategorierna har antingen fått ett varningsbrev eller blivit registrerade hos ligaförbundet.

I kategori 3 är det 14 spelare som har spelat för mer än 4500 kronor, och de måste dyka upp på förhör den 17:e juli. De mest noterbara spelarna i den kategorin är den tidigare PSG- och landslagsmittfältaren Jérôme Rothen, José Saez (Caen), Enzo Reale (Lorient), och Erwin Zelazny (Nantes).

I kategori 4 handlar det om spelare som har spelat så kallat "negativt", det vill säga på oavgjort, förluster, och mållösa matcher. De kallas in på förhör den 24:e juli och där är 23 spelare med, bland annat de tidigare Liverpoolspelarna Damien Plessis (då Arles) och Anthony Le Tallec (Valenciennes) tillsammans med sex stycken Ligue 1-spelare: Johan Audel (Stuttgart), Nicolas Pallois (Bordeaux), Alexandre Raineau (Caen), Emmanuel Imorou (Caen), samt Nices reservlagsduo Jordan Astier och Yoan Cardinale. 

Publicerad 2014-06-27 kl 10:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå