POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Strömavbrott förstörde nationalsångerna: ”Brist på respekt”

Foto: Scanpix

Frankrikes startelva mot Honduras.

Enligt Frankrikes Sakho så var det ett strömavbrott som orsakade antiklimaxet när nationalsångerna inte spelades inför VM-matchen mellan Frankrike och Honduras. 

När La Marseillaise och Honduras' nationalsång skulle sättas igång i gårdagens VM-match så möttes stadion av tystnad, följt av ett snabbt besked från huvuddomaren att nationalsångerna inte skulle spelas. FIFA har gått ut med ett förlåtande pressmeddelande. 

- FIFA och den lokala organisationskommittén för VM är verkligen ledsna för att ljudsystemet inte fungerade korrekt för att spela nationalsångerna för Honduras och Frankrike. Vi håller på att utvärdera orsakerna till situationen och arbetar för att lösa problemet.

Enligt 20 Minutes hade dock Frankrikes vicekapten Mamadou Sakho inte lika enkel för att glömma bort situationen.

- Vi hörde att det var ett strömavbrott. Jag tycker fortfarande att det är brist på respekt. Om det hade varit Brasiliens landslag så hade de hittat en lösning. Det är en stolthet för oss att sjunga nationalsången för vårt land innan varje match.

France Football rapporterar att 15,8 miljoner fransmän såg landskampen, det vill säga 57 procent av de som hade igång TV:n. Enligt Le Point ligger rekordet på 20,2 miljoner, 80,2 procent, som slogs i VM-finalen 2006. 

Publicerad 2014-06-16 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå