Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Tillbaka där allt började - Salvador

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

Holland är åter i Salvador. Där laget pulvriserade Spanien ska Costa Rica besegras på de orangeas väg mot titeln. 

- Vårt mål har hela tiden varit att bli mästare, säger förbundskapten Louis van Gaal. 

13 juni är ett datum som få holländare glömt. Det var då ett nederlagstippat Holland klev in i VM-turneringen mot regerande mästarna Spanien och skrev VM-historia. 

Nu är Louis van Gaal och stjärnorna i det holländska landslaget tillbaka i Salvador för att sätta stopp för en annan saga - Costa Rica. 

- Vårt mål har hela tiden varit att bli mästare och vi har redan sagt att vi är ett lag som är otroligt svårslaget, säger Louis van Gaal inför kvartsfinalen ikväll. Vi är inte ett fantastiskt lag men ett lag som svårslaget. Hittills har vi visat det och jag hoppas att vi kan göra de i kommande matcher, inklusive finalen 

Nu väntar Costa Rica som besegrat Italien, Uruguay och Grekland på sin väg till kvartsfinalen. Underskattning finns inte på kartan. 

- Holländsk media förväntade sig inte heller att vi skulle gå så här långt. Det är media som får det till att Costa Rica inte skulle vara ett lika starkt lag. Det är inte våra ord, vi säger inte det!

Vid seger mot Costa Rica väntar antingen Belgien eller Argentina. 

- Vi har sagt sedan förberedelserna att det inte kommer att vara det bästa eller mest fantastiska laget som vinner VM, de bästa 23 spelarna kommer att vinna det här. Vi har alla ett mål och hjälper och stöttar varandra. Det är vad det holländska laget är, alla 23 spelare. Det holländska laget kommer att slåss till slutet för att bli världsmästare. 

Publicerad 2014-07-05 kl 14:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons