POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Tord Grip om Yaya Toures explosion: ”Han har utvecklats otroligt sen vi lämnade”

Foto: SCANPIX

I dag hyllas Yaya Toure som en av världens absolut bästa spelare. Men när Svennis och Tord Grip hade honom i Elfenbenskusten 2010 var de inte lika imponerade.
- Han har utvecklats otroligt sedan vi lämnade, säger Grip till fotbollskanalen.se.

I kväll gör Elfenbenskusten sin andra match i VM-turneringen. Motståndarna Colombia inledde i en rasande fart och körde över Grekland med 3-0. För Elfenbenskusten satt det långt inne, men efter en lyckominut med två mål hade man vänt matchen mot Japan och vann med 2-1. Efter segern har man goda möjligheter till avancemang. Men Tord Grip, som assisterade Svennis i Elfenbenskusten 2010, tror att de får svårt att göra något rejält avtryck i turneringen.
- De har haft samma problem ända sedan vi lämnade, de vinner inte några titlar. Om de tar det för lättvindigt eller inte är tillräckligt disciplinerade vet jag inte. Men man har ju haft förhållandevis lätta motstånd i afrikanska mästerskapsfinaler och torskat och då undra man vad det beror på. De har inte levererat när de kommit så långt och det är synd på så fina årgångar, säger Grip till fotbollskanalen.se.

2010 åkte Elfenbenskusten ur en svår grupp i gruppspelet. Trots att man vann mot Nordkorea och kryssade mot Portugal så räckte det inte för avancemang. En av landets målskyttar i turneringen var Yaya Toure. I dag är han av många ansedd som en av de bästa spelarna i världen, men under Svennis och Tord Grip gjorde han inte samma intryck.
- Han har ju utvecklats otroligt sen vi lämnade, det måste jag säga. Han har varit helt fantastisk i Manchester City, säger Grip.

Var det någon spelare som imponerade lite extra på dig när du var där?
- Kolo Toure och Didier Zokora, de var riktigt duktiga under VM.

Hur stora chanser har Elfenbenskusten i kväll, mot ett Colombia som imponerade i premiären?
- Jag tror att de har chansen, absolut. Nu vet jag inte om Drogba spelar, han kommer att bli väldigt viktig.

Publicerad 2014-06-19 kl 16:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå