POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Brasiliens mardömsbesked: "Neymar missar resten av VM"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Brasilien slog ut Colombia och gick till semifinal – men segern var mycket dyrköpt. Megastjärnan Neymar blev utburen på bår och sen kom beskedet: Det är färdigspelat i VM för 22-åringen som fått en spricka i en ryggkota.

Sin vana trogen hade Barcelonaspelaren varit inblandad i mycket av "Seleçãos" offensiv, och även serverat Thiago Silva till 1-0-målet i Brasiliens 2-1-vinst.

Men några minuter före slutsignalen hände något illavarslande. Neymar blev liggande i gräset efter en närkamp där han såg ut att få ett knä i ryggen, och det såg ut som att han hade mycket ont. Efter att läkarna plåstrat om honom inne på planen utan att han själv förmådde resa sig återstod bara alternativet att bära av Neymar på bår.

Efter matchen var förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari pessimistisk.

- Neymar är på sjukhus, det ser inte bra ut. Han skrek av smärta och fick föras dit akut efter undersökning på kliniken här på arenan, sade han efteråt.

- Jag tror inte att han kan spela nästa match, fortsatte Scolari.

Hundratals fans samlades utanför sjukhuset dit Neymar förts och ett par timmar efter matchen kom beskedet ingen brasilianare ville ha. Turneringen är över för superstjärnan.

Efter att Neymar undersökts på sjukhus i Fortaleza bekräftade landslagsläkaren Rodrigo Lasmar att det inte lev något fortsatt spel i VM för anfallaren.

Skadan är inte allvarlig i det att det krävs någon operation - men nu tvingas Neymar till vila i några veckor.

På tisdag möter Brasilien Tyskland i Belo Horizonte - utan skadade Neymar och avstängde lagkaptenen Thiago Silva.

Publicerad 2014-07-05 kl 02:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå