Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Brasiliens mardömsbesked: "Neymar missar resten av VM"

VM 2014

Brasilien slog ut Colombia och gick till semifinal – men segern var mycket dyrköpt. Megastjärnan Neymar blev utburen på bår och sen kom beskedet: Det är färdigspelat i VM för 22-åringen som fått en spricka i en ryggkota.

0:30
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sin vana trogen hade Barcelonaspelaren varit inblandad i mycket av "Seleçãos" offensiv, och även serverat Thiago Silva till 1-0-målet i Brasiliens 2-1-vinst.

Men några minuter före slutsignalen hände något illavarslande. Neymar blev liggande i gräset efter en närkamp där han såg ut att få ett knä i ryggen, och det såg ut som att han hade mycket ont. Efter att läkarna plåstrat om honom inne på planen utan att han själv förmådde resa sig återstod bara alternativet att bära av Neymar på bår.

Efter matchen var förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari pessimistisk.

- Neymar är på sjukhus, det ser inte bra ut. Han skrek av smärta och fick föras dit akut efter undersökning på kliniken här på arenan, sade han efteråt.

ANNONS

- Jag tror inte att han kan spela nästa match, fortsatte Scolari.

Hundratals fans samlades utanför sjukhuset dit Neymar förts och ett par timmar efter matchen kom beskedet ingen brasilianare ville ha. Turneringen är över för superstjärnan.

Efter att Neymar undersökts på sjukhus i Fortaleza bekräftade landslagsläkaren Rodrigo Lasmar att det inte lev något fortsatt spel i VM för anfallaren.

Skadan är inte allvarlig i det att det krävs någon operation - men nu tvingas Neymar till vila i några veckor.

På tisdag möter Brasilien Tyskland i Belo Horizonte - utan skadade Neymar och avstängde lagkaptenen Thiago Silva.

Publicerad 2014-07-05 kl 02:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto