Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Här ingår Ghana avtal om riggade matcher

VM 2014

Här är videon som skakar fotbollsvärlden: Ghanas fotbollsförbund ingår avtal om riggade matcher med en wallraffande journalist från brittiska tidningen Daily Telegraph – ett avtal som förbundets president Kwesi Nyantaki senare ska ha godkänt.

De uppgifterna slår Nyantaki nu ifrån sig.
 - Det som har publicerats stämmer inte helt och hållet. Jag har inte gått med på någon överenskommelse. Jag sa att jag hade förbehåll gällande vissa saker. Det skulle vara förhastat att säga att förbundet gjort något fel, säger han till BBC.

Det var vid ett möte med Fifa-agenten Christopher Forsythe och Ghanas fotbollsförbunds Obed Nketiah som den wallraffande reportern, som agerade företrädare för ett investmentbolag, föreslog riggade matcher med Ghanas landslag.  Svaret från Forsythe och Nketiah var att de kunde hjälpa till med att ta fram domare som kunde fixa önskat resultat. Det hela spelades in av en dold kamera.

Annons

Vid ett senare tillfälle, på ett lyxhotell i Miami, ska trion ha träffat Kwesi Nyantaki och lagt fram ett förslag. Förbundet ska ha erbjudits motsvarande 1,2 miljoner för varje riggad match, något som förbundspresidenten ska ha godkänt.

Kwesi Nyantaki har meddelat att han kommer att stämma Daily Telegraph. På sin hemsida skriver Ghanas fotbollsförbund att de har polisanmält både Forsyth och Nketiah för att få till en utredning.

Publicerad 2014-06-23 kl 17:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto