TV: Historiskt Algeriet rullade upp Sydkorea

VM 2014

Vahid Halilhodzic önskning: tre poäng i fotbolls-VM. På söndagen fick förbundskaptenen som han ville. Algeriet vann med 4-2 mot Sydkorea - och laget har chans att gå vidare från gruppspelet i Brasilien.

Startelvan som Algeriet släppte timmen innan avspark visade att laget skulle spela med fem försvarare mot Sydkorea.

Försökte förbundskapten Vahid Halilhodzic lura sin kollega Hong Myung-Bo? Mycket talade för det. För när matchen väl var igång på VM-arenan Beira-Rio i Porto Alegre handlade det inte om något djupt och avvaktade försvarsspel.

Algeriet visade i stället upp en frejdig offensiv med hög press och ambitiösa spelare som hela tiden tog löpningar efter löpningar. Flera mål Det var ett spel som resulterade i algeriska mål. Flera stycken, faktiskt. I 26:e minuten sprang Islam Slimani ifrån mittbackarna Kim Young-Won och Hong Jeong-Ho innan han retfullt vrickade bollen förbi målvakten Jung Sung-Ryong.

Två minuter senare small det igen. Försvararen Rafik Halliche tog vara på Sung-Ryongs felbedömning, och nickade in 2-0. Sju minuter innan paus tog Algeriet vara på en spelvändning på allra bästa sätt och Abdelmoumene Djabou placerade in matchens tredje mål. Reducerade Sydkorea kom ingenstans.

Deras passningar hamnade fel, löpningarna gav inte resultat och de hade problem, trots att Algeriet visade upp en del hål i försvarslinjen, att skapa några farligheter. Laget reducerade visserligen två gånger om, Son Heung-Min och Koo Ja-Cheol, men lyckades inte hämta upp 0-3-underläget från den första halvleken.

För Algeriet var trepoängaren lagets första sedan VM-slutspelet i Spanien 1982. Och inte nog med det. Med segern har laget, som ställs mot Ryssland i sista omgången, god chans att gå vidare från gruppspelet i Brasilien.

Vilket i så fall skulle vara första gången någonsin för Algeriet.

Publicerad 2014-06-22 kl 22:08