TV: Messis gyllene kväll - kung med två mål mot Nigeria

VM 2014

Lionel Messi låg bakom vinsterna både mot Bosnien-Hercegovina och mot Iran.

I mötet med Nigeria var det dags igen — men något beröm får han inte.

- Jag gillar inte att prata om enskilda prestationer, sade förbundskapten Alejandro Sabella om Argentinas tvåmålsskytt i 3-2-matchen i Porto Alegre.

Förbundskaptenen Alejandro Sabella kunde knappast varit tydligare i sitt budskap: Argentina måste bli bättre och ha mer rörelse i spelet.

Med orden i minnet klev tusentals av argentinska fans in på VM-arenan Beira-Rio i Porto Alegre med förhoppningar om ett nytt, sprudlande och underhållande landslag.

Tre minuter in i matchen trodde de också att VM-slutspelets torra spel var ett minne blott.

Då hade Lionel Messi precis tagit vara på returen från Angel Di Marias stolpskott och skickat in 1-0 bakom målvakten Vincent Enyeama.

Musa kvitterade

Men det blev inte riktigt den fest som fansen hade hoppas på.

Minuten efter Messis fullträff var det kvitterat.

Nigerias Ahmed Musa tog vara på en spelvändning, petade bollen åt sidan och hittade luckan för att få bollen både förbi Pablo Zabaleta och Sergio Romero.

Och det blev ett mål som gjorde att Argentinas problem var tillbaka.

Trots att stjärnkvartetten — Sergio Agüero, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria och Lionel Messi — ritades, precis som inför förra matchen, in i Sabellas startelva blev resultatet detsamma som mot Iran.

Stillastående, trögt och med stora problem att luckra upp Nigerias försvar som spelade klokt, organiserat och inte tog några chansningar.

"Mycket boll"

I alla fall enligt publikens frustrerande suckar runt om arenan.

Men inte enligt förbundskaptenen Sabellas ögon.

- Generellt sätt gjorde vi en bra match. Jag tyckte att vi hade bra koll på matchen, hade mycket boll och skapade fler chanser, sade han och en stund senare konstaterade Lionel Messi samma sak.

- Tycker att vi fick se ett bättre Argentina än tidigare, sade han.

Efter en trevande offensiv var det till slut två fasta situationer som avgjorde onsdagens möte i Porto Alegre.

Messi knorrade snyggt in 2-1-målet i slutet av första halvleken bakom en chanslös Enyeama, och fem minuter in i andra, efter att Ahmed Musa på nytt kvitterat, knäade ytterbacken Marcos Rojo in en hörna till 3-2.

- Nu har vi gått vidare och det har hela tiden varit vad vi ville åstadkomma med den här resan. Nu hoppas vi kunna fortsätta på den här vägen och spela ännu bättre än så här, sade Messi.

Med Argentinas tredje seger tog laget hand om totalsegern i grupp F. Även Nigeria, som trots förlusten slutade på andraplats, är klart för åttondelsfinal.

Argentina: Romero, Garay, Zabaleta, Gago, Di Maria, Higuain, Messi (c), Mascherano, Rojo, Fernandez, Aguero.

Nigeria: Enyeama, Yobo (c), Ambrose, Musa, Odemwingie, Emenike, Mikel, Oshaniwa, Onazi, Babatunde, Omeruo.
Publicerad 2014-06-25 kl 19:59