Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Tio snyggaste målen i VM 2014 - experten minns tillbaka: "Det målet är poesi"

VM 2014

VM 2014 i Brasilien bjöd på många smällkarameller.
Men ett av dem sticker ut - James Rodríguez volleymål i åttondelsfinalen.
- Jag kan ju säga att det målet är poesi, säger C Mores expert Anders Andersson.

Foto: Bildbyrån

Se topp tio snyggaste målen i VM 2014 i spelaren ovan.

Coronaviruset har satt stopp eller skjutit upp majoriteten av all fotboll i hela Europa och då är det lättsamt att tänka tillbaka på bättre tider.

VM 2014 i Brasilien var ett speciellt mästerskap på många sätt. Ett mästerskap som dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén och det svenska landslaget missade efter Cristiano Ronaldos hattrick på Friends Arena i kvalet. Turneringen vann Tyskland efter 1-0 mot Argentina i finalen, men det som troligtvis sticker ut mest resultatmässigt är Tysklands överkörning av Brasilien. Hela 7-1 slutade semifinalen.

C More har rankat de tio snyggaste målen i turneringen och på plats nummer ett landar Colombias James Rodríguez volleymål i åttondelsfinalen mot Uruguay. Kommentatorerna Robert Perlskog och Anders Andersson var på plats och den sistnämnde behöver inte mycket betänketid för att minnas målet än idag.

Annons

- Jag kan ju säga att det målet är poesi. Det är så många aspekter. Jag brukar säga till ungdomar som jag tränar att när man tar ned bollen på bröstet ska man inte bara ta ned den utan man ska också styra bollen i den riktningen man är på väg mot. Så man snabbt kan komma till avslut eller passning, säger Anders Andersson och fortsätter:

- Rodríguez gör det i en rörelse. Han tar ned den på bröstet, vänder sig i samma rörelse och drar till. Det är så vackert, än i dag.

Under matchen sa du ”teknisk prestation i yttersta världsklass”, håller du med än idag?
- Haha, ja... jag minns så tydligt dämpningen på bröstet och att han vet exakt vad han ska göra. Sedan var det ju en otrolig häftig match med ”derby” och bara att det var åttondelsfinal. Magiskt.

Vad minns du allra bäst från mästerskapet?
Jag har så otroligt många minnen, det var ett helt fantastiskt mästerskap. Jag och Robert räknade ut att från Europa och med alla flygen så reste vi totalt drygt ett varv runt jorden. Så det blev en del resande men man fick uppleva mycket av Brasilien och jag tyckte det var jättehäftigt. Publiken levde med på ett otroligt sätt. Mäktigt var det.

Annons

Se topp tio snyggaste målen i VM 2014 i spelaren ovan.

Publicerad 2020-03-23 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto