POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Van Gaal: Jag lärde Romero att rädda straffar

Foto: TT

Louis van Gaal tränade Argentinas målvakt Sergio Romero när han spelade i AZ Alkmaar. Och kanske är det något han nu ångrar.

- Jag lärde Romero att rädda straffar, så det gör ont, säger van Gaal efter matchen

Säsongerna 2007-2009 spelade målvakten Sergio Romero i AZ Alkmaar. AZ:s tränare hette på den tiden Louis van Gaal. På onsdagskvällen möttes de båda vännerna igen, när Romero stod i mål för Argentina och van Gaal tränade Holland.

-Han är en person som hjälpte mig mycket när jag kom till Holland, i ett helt annat land med en helt annan kultur. Jag är evigt tacksam till tränaren för att han hjälpte mig i ett land som skiljer sig så mycket från vårt, säger Romero efter matchen.

Men frågan är om van Gaal är lika tacksam efter den svidande förlusten på straffar. Sergio Romero räddade två straffar, Wesley Sneijders och Ron Vlaars, och tog på så sätt Argentina vidare.

- Det är tur, det är sanningen. Du kan slänga dig (åt rätt håll) och inte ta den, som för deras målvakt, säger Romero. Jag hade självförtroendet och jag tackar Gud för hur saker och ting löste sig.

Van Gaal däremot tror inte att det var tur som avgjorde till Argentinas fördel. Han tror att hans egen träning har hjälpt Romero att rädda straffarna.

- Jag lärde Romero att rädda straffar, så det gör ont, säger van Gaal.

Argentina spelar VM-final mot Tyskland på söndag, medan Holland möter Brasilien i bronsmatchen på lördag.

Publicerad 2014-07-10 kl 07:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå