POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Van Persie skyddar Rooney: "Är en världsklass-spelare"

Foto: SCANPIX

Robin van Persie förstår inte den hårda kritiken mot Wayne Rooney. Han försvarar sin klubbkompis.
- Han är en världsklass-spelare, säger holländaren.

Robin van Persie såg hela Englands match mot Uruguay i torsdags och menar att England i allmänhet och Rooney i synnerhet sågas alldeles för hårt efter det snabba uttåget ur VM.

- Min åsikt är att England spelade ganska bra och hade otur. Vi spelar alla på en hög nivå och det är en hårfin skillnad mellan att gå vidare och att åka ut. Jag tycker det är tråkigt för England.

Under fredagens presskonferens på Hollands träningsbas i Rio de Janeiro tog han konsekvent Rooneys insats i VM i försvar.

- Rooney kunde ha gjort fyra mål och man ska inte skylla på honom. Han gjorde det bra. Han hade en otrolig frispark som var nära att gå in, målvakten gjorde en bra räddning på ett skott, han nickade i ribban i ett läge där han inte kunde ha gjort något annat och han gjorde ett mål. Dessutom jobbade han enormt.

- Wayne är en stor spelare. Som jag sagt flera gånger. Han var ett skäl till att jag gick till Manchester United. Jag har aldrig ångrat den övergången. Genom att träna och spela med honom har han visat att han är en världsklass-spelare. Han är under hård press men det har blivit hans liv sedan han slog igenom och han klarar att hantera det.

Han ville inte uttala sig om det krävs radikala förändringar i den engelska fotbollsstrukturen.

- Jag kan inte direkt bedöma varför det gick dåligt för England, jag står utanför och har inte den informationen, men det jag ser från mitt perspektiv är hur viktigt det är att få fler unga att spela fotboll och att ge dem bra tränare och bra träningsmöjligheter. Ju fler timmar du spelar fotboll, kombinerat med bra tränare, desto bättre spelare blir du i slutändan.

- Men det gäller alla länder, inte bara England, att investera i ungdomsfotbollen.

Efter sina tre mål på två matcher får van Persie vänta till åttondelsfinalen på fler. Han är avstängd efter det andra gula kort han fick mot Australien och missar måndagens gruppfinal mot Chile.

Han tror på en ytterst svår match

- Chile är fysiskt starkt och vältränat lag. Det första målet de gjorde mot Spanien var väldigt vackert, fyra, fem spelare var inblandade. Men vi går för seger, det gör vi alltid. Vi vill vinna gruppen.

Publicerad 2014-06-20 kl 23:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå