Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

"Vi är alla Neymar" - tiotusentals fans väntas bära Neymar-masker under semifinalen

Megastjärnan Neymar missar tisdagens semifinal mot Tyskland, men han kommer vara närvarande ändå - i tiotusentals upplagor. I en kampanj som stöttas av Brasiliens fotbollsförbund uppmanas alla fans att bära Neymar-masker. "Vi är alla Neymar" lyder budskapet.

Ett knä i ryggslutet satte stopp för Neymars VM. Trots rapporter om mirakelkurer som ska kunna rädda stjärnans finaldröm så lär han inte spela mer under detta mästerskap. Klart är i alla fall att han inte är med under tisdagskvällen då Brasilien möter Tyskland i semifinal.

Men tyskarna lär påminnas om megastjärnans närvaro ändå. I en kampanj som stöttas av Brasiliens fotbollsförbund så uppmanas alla brasilianska fans att bära en Neymar-mask under semifinalmötet. Hashtagen #somostodosneymar ("Vi är alla Neymar") har snabbt fått spridning på sociala medier.

Utanför Estadio Mineirao i Belo Horizonte, där matchen spelas, har många fans setts med maskerna på sig under tisdagskvällen, enligt AP.

Här kan du skriva ut din egen Neymar-mask!

När Uruguay skulle möta Colombia i åttondelsfinalen, matchen efter Suarez bett, rapporterades det om att uruguayanska fans fick sina Suarez-masker beslagtagna av poliser och matchvärdar utanför arenan, på order av Fifa. Efteråt hävdade Delia Fischer, talesperson för Fifa, att det inte fanns några sådana order och att matchvärdarna i så fall agerat på eget initiativ.

Publicerad 2014-07-08 kl 17:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons