POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

VM:s premiärarena inte klar ännu

Foto: SCANPIX

OBS! Bilden togs den 20 mars.

Bara en dag återstår innan fotbolls-VM i Brasilien drar igång med öppningsmatchen Brasilien-Kroatien på Arena Corinthians i São Paulo.

Men arenan, även känd som "Itaquerão", är inte färdigbyggd.

De provisoriska läktarna som byggs på Arena Corinthians för att utöka publikkapaciteten under VM är inte klara och därför har arenan inte heller kunnat godkännas.
- Det återstår jättemycket att göra. Det blir svårt att få allt klart i tid, säger en ung säkerhetsvakt utanför arenan till TT.

Samtidigt talas det om att tunnelbanearbetarstrejken — som lamslog megastaden São Paulo i flera dagar - kan återupptas igen när det är dags för VM-premiär på torsdagen. För precis som övriga VM-arenabyggen i Brasilien har "Itaquerão" kostat långt över budget, och blivit ett rött skynke för alla som deltagit i de massiva folkliga protesterna mot värdlandets skenande VM-kostnader. Pengar som stora delar av befolkningen hellre hade sett investerade i exempelvis vård, utbildning och kollektivtrafik.

Arena de São Paulo, som det internationella fotbollsförbundet Fifa vill att stadion kallas under VM, skulle ha varit klar i december. Men så inträffade en tragedi. Den 27 november i fjol kollapsade en kran och förstörde en stor del av arenans östra långsida. Två personer, 44 respektive 42 år gamla, dog i olyckan.

Bygget, som redan låg efter tidsplanen, blev än mer försenat.

Den 29 mars dog dessutom ytterligare en byggarbetare, 23 år gammal, när han föll åtta meter från en läktare.

Publicerad 2014-06-11 kl 09:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå