Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Zuniga: "Gör allt för att försvara mitt land"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Camilo Zuniga.

Brasilien rasar mot Camilo Zuniga, 28, efter att han skadade Neymar, 22.

Efter matchen försvarade sig colombianen.

– När jag är på plan gör jag allt för att försvara mitt land och tröjan jag bär, men jag försöker aldrig skada någon, säger han enligt Globoesporte.

Det blev till slut en klar pyrrhus-seger för Brasilien. 2-1 mot Colombia - men Thiago Silva avstängd i semifinalen och än värre: Neymar borta från resten av VM.

Camilo Zuniga har fördömts för sin tackling på stjärnan men är tydlig med att försvara sig efter matchen.

– Jag spelade som vanligt och försökte inte skada spelaren. När jag är på plan gör jag allt för att försvara mitt land och tröjan jag bär, men jag försöker aldrig skada någon, säger han enligt Globoesporte.

Trots skadan fick Zuniga inte ens gult kort och brasilianska medier har i efterhand vevat en sekvens där han kommer in stenhårt på Hulks knä, som egentligen kunde ha resulterat i ett rött men som gick ostraffat. Matchbilden var överlag en av hårda tacklingar och rejäl kamp.

– Det var en match där vi båda ville vinna, vi var heta och gick in hårt men de gjorde samma sak. Det är bara normalt. Jag förväntade mig inte att bryta någon kota, jag försökte bara försvara mitt lands tröja. Det är väldigt tragiskt för honom men förhoppningsvis är det inte så allvarligt. Alla vet att han är en stor spelare för Brasilien, fortsäter Zuniga.

Globoesporte skriver att Neymar förväntas vara borta i fyra till sex veckor.

Publicerad 2014-07-05 kl 08:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons