Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018

Advokat: "Fifa utreder inte doping inom rysk fotboll"

Foto: Bildbyrån

Spelare i den ryska truppen i VM 2014 misstänks ha varit dopade.
Men Fifa gör inget för att utreda hur saken egentligen ligger till, menar den ryske dopingvisselblåsaren Grigorij Rodtjenkovs advokat Jim Walden.

Antidopingorganisationen Wada avslöjade i McLaren-rapporten en enorm mörkläggning av positiva ryska dopingprov. Rapporten har visat en systematisk och statsstödd doping i Ryssland. Utredningen har bland annat lett till att Ryssland inte tillåts tävla i kommande vinter-OS i Sydkorea.

Ffia har dock inte gjort något försök att kontakta visselblåsaren Grigorij Rodtjenkov, uppger Rodtjenkovs advokat Jim Walden för AP.

- Dr. Rodtjenkov har information om hur ryska fotbollsspelare blivit skyddade av det statligt sponsrade dopingsystemet, säger Walden till AP.

Det skrämmer Walden att Fifas presiden Gianni Infantino fortfarande inte har utsett en oberoende utredare för att göra en utredning om Rysslands VM-lag 2014 var dopat.

- Det har inte kommit nära att göra det, och min misstanke är att de inte heller kommer att göra det, säger Walden.

Rysslands vice premiärminister Vitalij Mutko har hållits som ansvarig för dopingskandalen, och har hoppat av sin post som ordförande för Fifa 2018:s organisationskommitté, vilket Fotbollskanalen tidigare rapporterat om. Mutko har bland annat instruerat visselblåsaren Grigorij Rodtjenkov i hans arbete med att dopa ryska idrottare och Internationella olympiska kommitén, IOK, har stängt av Mutko från OS för all framtid.

Publicerad 2017-12-29 kl 19:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons