Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BETYG: Så snygga är alla matchställ i sommarens VM

Sverige (herr)

VM i Ryssland är bara en vecka bort.
Fotbollskanalen betygsätter här alla VM-lags hemmaställ för mästerskapet.

Foto: Bildbyrån

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Argentina 

Kommentar: Brukar ofta gilla Argentinas ställ då de har snygga färger att jobba med. Tycker dock att det är lite för lite ljusblått i detta ställ för att det ska kunna bli mer än "bra".

Australien

Kommentar: Konstig gul färg ackompanjerat av gröna detaljer och med ett mycket konstigt mönster på axlarna. Ett bottennapp.

Belgien

Kommentar: Snygg röd nyans och bra färger som passar ihop i övrigt. Har lite svårt att bestämma mig om retro-mönstret på bröstet, men landar i alla fall i att det här är ett rätt snyggt ställ. Nosar på en fyra.

ANNONS

Brasilien

Kommentar: Ett av de mest klassiska landslagsställen som finns. Ser man en gul tröja med gröna detaljer tillsammans med blåa shorts och vita strumpor tänker man direkt på Brasilien. Färger som annars skulle känna lite omaka passar här ihop rätt fint - men jag antar också att det är mina associationer som gör att jag gillar det här stället. Är inget fan av den vågräta randen på strumpan - men annars är det här ett av VM:s bättre ställ.

Colombia

Kommentar: En riktigt läcker kombination av färger som gifter sig väldigt fint tillsammans. Riktigt fint också att de andra färgerna får komma fram i tröjan på ett fint sätt, och att det dessutom är en homage till tröjan man bar i VM 1990. Ett riktigt bra överförande av flagga i ställ som Colombia har lyckats med här. Som jag förstår det ska strumporna egentligen vara röda - men det spelar ingen större roll för helhetsbetyget, som fortfarande blir toppbetyg. Grattis, Colombia, ni har VM:s snyggaste matchställ.

ANNONS

Costa Rica

Kommentar: Är svag för matchställ som går i tre olika färger i tröja, shorts och strumpor och lyckas med det. Dessa tre färger funkar utmärkt tillsammans och man har hållit det enkelt här. Costa Rica är uppe och nafsar på ett toppbetyg, men det är något som jag har svårt att sätta fingret på som gör att man inte når hela vägen.

Danmark

Kommentar: Ett lite trist ställ. Våra grannar har inte presenterat något som får en att höja på ögonbrynen. En klar tvåa.

Egypten

Kommentar: Har lyckats få över flaggans färger i ett ställ på ett ganska bra sätt. Inte mycket att anmärka på, men inte jättekul heller. Trean känns given.