Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
27v

Danska stjärnan petades ur VM-truppen: "Stämplades som illojal"

Foto: Bildbyrån

Daniel Wass spelade så gott som samtliga matcher under den gångna säsongen för Celta Vigo, men i landslaget har speltiden varit sparsam.
Nu berättar 29-åringen för danska BT om en två år gammal tvist med förbundskapten Åge Hareide, som han menar låg i grunden till den uteblivna speltiden.

Många höjde på ögonbrynen när Celta Vigos mittfältare, Daniel Wass, lämnades utanför den danska VM-truppen. Nu tar spelaren bladet från munnen och berättar om dispyten med förbundskapten Åge Hareide som han menar låg i grund för petningen.

I oktober 2016 var Wass uttagen till den danska truppen som skulle möta Montenegro och Polen. Av personliga skäl, som inte nämns mer detaljerat i artikeln, kunde spelaren inte ansluta till truppen. På förbundets hemsida stod det istället att mittfältaren var skadad, vilket skapade starka reaktioner då han dagen efter beskedet startade för Celta Vigo mot Barcelona.

- Jag hade sagt till Åge (Hareide) fyra dagar innan matchen mot Barcelona att jag inte kunde ansluta till truppen, vilket han förstod. Han frågade mig vad förbundet skulle rapportera min frånvaro som och vi kom överens om att det skulle stå att jag var skadad, säger han till danska BT, och fortsätter:

- Det viktigaste var att de väntade till efter Barcelona-matchen, vilket de inte gjorde. De rapporterade om skadan dagen för matchen och jag blev stämplad som illojal mot landslaget. 

Mittfältaren menar att förbundet felade och skapade onödiga spekulationer, som de kunde ha undvikit. Situationen skapade en spricka mellan Hareide och Wass, som inte heller spelade mer i VM-kvalet efter incidenten, vilket han menar låg till grund för petningen ur VM-truppen. 

- Experter, vänner och familj räknade med att jag skulle bli uttagen. Men det finns uppenbarligen andra saker som väger tyngre (än fotboll). Att jag är en profil i La Liga men inte är uttagen i landslaget är lite kul. Men jag har alltid sagt att jag inte skulle bli uttagen. Jag räknade inte med det. 

Wass spelade under den gångna säsongen 34 matcher för Celta Vigo, där han svarade för fyra mål och nio assist. 

Danmark möter i dag Sverige i en landskamp på Friends Arena inför VM, en match som startar klockan 19:45 och kan ses på C More.

Publicerad 2018-06-02 kl 16:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons