Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
29v

Lagkaptenernas stöd till Guerrero - vill att peruanen ska få spela VM

Foto: Bildbyrån.

Paolo Guerrero testades positivt för kokain och missar sommarens VM.
Nu går tre lagkaptener på spelarfackets linje – och vill att peruanen frias.

I samband med VM-kvalmatchen mellan Peru och Argentina den 5 oktober 2017 genomfördes ett dopingtest. Perus lagkapten Paolo Guerrero testades då positivt för att ha använt kokain och han stängdes av ett år.

Peru överklagade beslutet och strafffet kortades då till sex månader. Men fallet togs till den högsta instansen, idrottens skiljedomstol CAS, där straffet i mitten av maj fastställdes till 14 månader. Det innebär i förlängningen att Guerrero inte kommer att kunna spela VM i sommar.

Guerrero har dock stöd av det internationella spelarfacket och under söndagen gick organisationen ut med att man skrivit till Fifa och bett förbundet omvärdera beslutet och låta peruanen spela VM. FIFPro skriver att besluet är oproportionerligt och orättvist då det under processen framkommit att Guerrero inte haft någon tanke på att fuska.

Nu får man också stöd – av tre lagkaptener.

Danmarks Simon Kjaer, Frankrikes Hugo Lloris och Australiens Mile Jedinak har tillsammans författat ett brev och skickat till Fifa, det skriver FifPro på Twitter.

I sommarens VM är det just Danmark, Frankrike och Australien som står för motståndet för Perus del - och nu har alltså landslagets motståndare tydligt valt ringhörna.

Publicerad 2018-05-21 kl 22:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons