Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018

Svennis öppnar för att ta över VM-nationen: "Självklart är jag intresserad"

Foto: SCANPIX

Australien har en vakant förbundskaptenspost.
Nu slänger Sven-Göran Eriksson in sitt eget namn i diskussionen.
- Ja, självklart är jag intresserad. Det är ett stort jobb, ett stort fotbollsland, säger Svennis till Herald Sun.

Australien säkrade en VM-plats genom att slå Honduras i playoff. Trots stundande mästerskap i Ryssland så valde förbundskaptenen Ange Postecoglou att lämna sitt uppdrag.

- Efter en hel del tankar och själsökande har resan för mig som tränare för "Socceroos" kommit till ett slut, sa Postecoglou när han meddelade sitt beslut.

Australien ska nu hitta en förbundskapten som ska leda landet i VM. Jürgen Klinsmann och Bert van Marwijk har nämnts i diskussionen. Och nu anmäler Sven-Göran Eriksson sitt intresse.

- Ja, självklart är jag intresserad. Det är ett stort jobb, ett stort fotbollsland. Ni spelar i VM - igen. Ni spelar mer eller mindre alltid i VM, säger Svennis till Herald Sun.

- Jag har sett några matcher med Australien och jag såg matcherna mot Honduras.

Svensken har varit utan jobb sedan han lämnade kinesiska Shenzhen i somras. Tidigare har Eriksson varit med i tre VM-turneringar, två gånger med England och en gång med Elfenbenskusten. 69-åringen skulle gärna göra det igen.

- Jag har haft tur. Jag har varit tränare i tre VM. VM är den största festen inom fotbollen och en fest för världen, det är otroligt. Det håller på en månad och det är ett enormt intresse, säger Svennis.

Publicerad 2017-12-05 kl 07:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons