Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
27v

Sveriges premiärmotståndare testade ny uppställning: "Vi är inte vana vid det"

Foto: Bildbyrån

Sydkorea har spelat hela kvalet med en 4-4-2-uppställning. 
Men i gårdagens träningslandskamp mot Bosnien testade Sveriges premiärmotståndare att spela med en trebackslinje. 
- Hur bra spelarna klarar av det kommer avgöra vilken taktik vi använder oss av i VM, säger landets förbundskapten Shin Tae-yong till förbundets hemsida. 

Sverige möter Sydkorea i lagets första match i sommarens VM. Under fredagskvällen spelade Sydkorea mot Bosnien i en träningsmatch inför mästerskapet och förlorade med 3-1 efter ett hattrick av Edin Visca.

I matchen testade Sydkorea att spela med en trebackslinje och för sydkoreansk media berättar landets förbundskapten Shin Tae-yong  att det är något de kommer fortsätta att testa. Men han menar att laget måste bli bättre innan VM drar igång.

- Vi är inte vana vid detta såklart, men hur bra spelarna klarar av det kommer avgöra vilken taktik vi använder oss av i VM. Jag kommer att bedöma hur det har gått nu efter matchen tillsammans med mina tränarkollegor, säger förbundskaptenen som menar att laget måste bli mycket bättre till öppningsmatchen mot Sverige, säger förbundskaptenen till förbundets hemsida. 

- Vi måste förbereda oss och växa mycket. I VM så möter vi starkare lag än vad vi är. Defensiven skakades av att jag spelade med många olika spelare, men det gjorde jag för att ge alla en chans och jag är ledsen att vi inte resultatet inte blev som vi önskat oss.

Förbundskaptenen menar också att matchen mot Bosnien hade kunnat sluta annorlunda om storstjärnan Son Heung-min hade gjort mål.

- Det finns fler sämre delar än bra eftersom att vi förlorar. Jag tror att matchen hade sett annorlunda ut om Son Heung-min hade gjort mål idag, då hade vi fått med oss publiken. Men det gjorde han inte även om han gjorde det bra i matchen. Jag tror att vi kan såra Sverige i omställningsspelet om vi utför det bättre, säger Sydkoreas förbundskapten.

Publicerad 2018-06-02 kl 15:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons