POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2018

Sydkoreanske tränaren: "Mexiko är starkare än vi"

Foto: Bildbyrån.

Sydkorea lägger över pressen på Mexiko inför dagens möte.
- Vi förbereder oss för att vinna, men eftersom Mexiko är starkare än vi kommer våra spelare behöva få ut det bästa av sig själva på planen, säger förbundskapten Shin Tae-Yong till Yonhap.

I dag klockan 17 ställs Sydkorea mot Mexiko i den andra omgången i grupp F. Sydkorea, som föll med 1-0 i premiären mot Sverige, väntas göra flertal förändringar i sitt spel.

- Sverige och Mexiko är två olika lag. Det betyder att vi förbereder oss annorlunda. Vi kommer försöka hindra Mexiko från att spela som de vill, medan vi fokuserar på att göra vårt bästa, sa den sydkoreanske tränaren Shin Tae-Yong till Yonhap.

Senast mot Sverige fick laget kritik för att de skapade för få målchanser. Landets stora stjärna, Heung Min-Son, hade liten påverkan på matchen.

- I öppningsmatchen visade han inte sin offensiva styrka eftersom vi låg lågt i pressen, men han offrade sig för laget. Han kommer att visa vad han kan göra för oss mot Mexiko.

Samtidigt lägger förbundskaptenen över pressen inför mötet på motståndarna, som han ser som förhandsfavoriter.

- Vi förbereder oss för att vinna, men eftersom Mexiko är starkare än vi kommer våra spelare behöva få ut det bästa av sig själva på planen.

Shin har dock positiva minnen från att möta Mexiko. Under OS 2016 ledde han Sydkoreas U23-landslag till en 1-0-seger mot Mexikos dito.

- Jag tror mig veta hur man slår central- och sydamerikanska lag. Vissa av våra spelare var även med i OS. Jag tror att jag kan föra det vidare till spelarna, som kan spela med självförtroende.

Matchen visas på TV4 och kan streamas på C More. Avspark 17.00, sändningen startar 16.30.

Publicerad 2018-06-23 kl 10:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå