Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
17v

Tidigare KFF-keepern gör VM-debut för Senegal: "Vattenpipan var alltid med"

Foto: SVT.

Khadim N'Diaye var hösten 2012 avbytare i Kalmar. 
I dag gör han VM-debut för Senegal mot Polen i Ryssland. 
- Vattenpipan var alltid med, säger tidigare lagkamraten Emin Nouri till Barometern

Senegals förstemålvakt Khadim N'Diaye, 33, var under hösten 2012 utlånad från senegalesiska ASC Linguere till Kalmar FF, som under den perioden behövde en reserv till Etrit Berisha, som i sin tur var andremålvakt till Petter Wastå i den allsvenska klubben. 

N'Diaye fick aldrig göra allsvensk debut och återvände till Afrika, där han sedan 2013 tillhör Horoya AC i Guinea, men i sommar även kliver in i VM som förstemålvakt i Senegal. Det var möjligen inte vad tidigare lagkamraten i KFF Emin Nouri förväntade sig efter målvaktens sejour i Kalmar. 

- En kanonkille och en bra målvakt. Och vattenpipan var alltid med, han hade med den på varje bortamatch och satt och rökte. Den hade ständig glöd, säger Nouri till Barometern.

- Jag hämtade Khadim i Köpenhamn när han kom och körde honom till hotellet. De ringer några timmar senare och sa "din kille verkar inte fatta att han inte kan röka på rummet". Gästerna som bodde i rummen bredvid hade sett rök komma ut ur rummet och trott att det börjat brinna. Någon från receptionen hade sprungit upp till rummet och då satt han därinne med vattenpipan, säger Spiros Toulikas, som var rådgivaren som såg till att målvakten lånades ut till Kalmar, till Barometern. 

N'Diaye spelar i dag från start för Senegal mot Polen i VM-premiären. 

Publicerad 2018-06-19 kl 17:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons