Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
39v

Tre träningsmatcher spikade för Mexiko

Foto: Bildbyrån.

Mexikanska landslaget har tre träningsmatcher de kommande månaderna.
Samtliga matcher kommer spelas i USA, och samtliga matcher är mot europiskt motstånd. 

Årets första landskamp för Sveriges kommande VM-motståndare är Bosnien Herzegovina i San Antonio, Texas, den 31:a januari. Då detta inte är ett officellt Fifa-datum så kommer truppen enbart bestå av spelare från den inhemska ligan, vilket dock inte enbart är ett svaghetstecken. Drygt hälften av spelarna i mexikanska landslaget spelar till vardags i hemlandet eftersom den mexikanska ligan är den ligan på hela den amerikanska kontinenten som betalar bäst. Detta blir ett bra test för förbundskapten Osorio att se de inhemska spelarna som har chansen att komma med till VM.

Merparten av startelvan i landslaget tillhör dock eurpeiska klubbar även om inte alla startar regelbundet. Flest Europa-proffs finns i Portugal och sedan följer enskilda spelare i Spanien, Tyskland, Holland, England, Italien och målvakten Ochoa i Belgien.

Under Fifa-datumen i slutet av mars blir det på nytt europeiskt motstånd i USA. Island och Kroatien står för motstånadet under en liten miniturnering lagen emellan. Matchen mot Island kommer att spelas den 23 mars på Levi’s Stadium i Santa Clara, och Kroatien möter man den 27 mars i Arlington, Texas. Att återvända till Santa Clara och Levi’s Stadium blir speciellt för Mexiko. Det vär där man förlorade i kvartsfinalen i Copa America 2016 mot Chile med hela 7-0, en match som nästan fick förbundskapten Osorio sparkad.

Mexiko kommer från att senast ha träningsspelat i Europa under slutet av 2017 och där visat upp imponerande resultat. 3-3 mot Belgien i Bryssel, där Lukaku gjorde två mål för Belgien och Hirving Lozano två för Mexico, samt en 1-0-seger över Polen i Gdansk, där Raúl Jiménez blev matchvinnare för el Tri. 

Publicerad 2018-01-18 kl 17:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons