TV: England slog ut Colombia efter straffdrama - möter Sverige i kvartsfinal

Fotbolls-VM 2022

VM:s sista åttondelsfinal blev en dramatisk historia.
Colombia tog matchen till förlängning efter en stopptidskvittering - men till slut tog sig England vidare till kvartsfinal efter straffsparkar.
Där väntar Sverige.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Sverige slog tidigare i dag Schweiz med 1-0 i VM:s åttondelsfinal. Kvartsfinalmotståndet avgjordes i kvällens möte mellan Colombia och England i VM:s sista åttondel.

Colombia lyckades bli gruppetta i grupp H framför Japan, medan England blev tvåa efter ett Belgien som vann grupp G. Sydamerikanerna kom till spel utan James Rodriguez i kvällens match, då han ännu inte återhämtat sig från skadan han ådrog sig i den sista gruppspelsmatchen mot Senegal.

I den 16:e minuten hade England en bra chans att ta ledningen då Harry Kane fick ett nickläge i straffområdet, men Tottenham-stjärnan lyckades inte få bollen på mål.

Det var en match med heta känslor, där det bitvis var riktigt irriterat mellan spelarna och domaren delade ut ett flertal gula kort, bland annat ett till Wilmar Barrios för en skallning på Jordan Henderson.

Matchen var mållös drygt tio minuter in i den andra halvleken, då England fick straff efter att Harry Kane dragits ner i straffområdet. Tottenham-stjärnan tog själv hand om straffen som han satte mitt i mål, till 1-0 för England. Målet var Kanes sjätte i sommarens VM, hans tredje på straff.

Kanes mål såg ut att räcka för att England skulle hålla undan och ta sig till kvartsfinal, men i den tredje stopptidsminuten i andra halvlek knoppade Yerry Mina in 1-1 på en hörna och tog matchen till förlängning. Målet var Minas tredje i sommarens VM.

Den bästa chansen i förlängningen fick Danny Rose i England, men ytterbackens avslut gick tätt utanför.

MÅL, Dier, 4-3 England

Carlos Bacca blev således stor syndabock då han missade Colombias sista straff, då England vann när Eric Dier satte den sista straffen till 4-3. England är därmed klart för kvartsfinal i VM och får möta Sverige.

Kvartsfinalen mot Sverige spelas klockan 16 svensk tid på lördag 7 juli i Samaras.

Lagens startelvor:

Colombia: Ospina - Arias, Davinson, Mina, Mojica - Barrios, Sanchez - Lerma, Cuadrado, Quintero - Falcao.

England: Pickford - Trippier, Walker, Stones, Maguire, Young - Henderson, Alli, Lingard -Sterling, Kane.