POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
43v

TV: Fellaini: ”VAR har revolutionerat fotbollen”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna mellan Spanien-Marocko där Iago Aspas får ett mål godkänt med hjälp av VAR. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

Domarnas videosystemet, VAR, har gjort entré i VM-sammanhan och är omdiskuterat.
En som är positiv till systemet är Belgiens Marouane Fellaini.
- VAR har revolutionerat fotbollen, säger han på en presskonferens.

I årets mästerskap har VAR, video assistance referee, gjort inträde i VM-sammanhang. Men om systemet är här för att stanna inom fotbollen råder det delade meningar om. Mästerskapet i Ryssland har slagit rekord i antalet straffar, där bland annat Sverige tilldömdes en straff i matchen mot Sydkorea med hjälp av systemet, som Andreas Granqvist förvaltade.

Trots att systemet har hjälpt domarna i några fall finns också exempel på när systemet har stjälpt. I Marockos möte med Spanien, som slutade 2-2, kvitterade Spanien efter att ett mål först dömts bort för offside, för att sedan godkännas med hjälp av VAR. Och i samband med målet uttryckte Marockos Nordin Amrabat stor besvikelse.

- VAR is bullshit, sa ytterspringaren efter matchen.

En som dock är positiv till systemet är Belgiens mittfältare Marouane Fellaini, som till vardags spelar i Mancheter United.

- Jag tycker att det nya systemet är bra för mästerskapet. Det görs inga misstag i straffområdet. Det är bra för straffar, frisparkar och röda kort. VAR har revolutionerat fotbollen, säger belgaren på en presskonferens.

Belgien leder sin grupp på samma poäng och målskillnad som England. Dessutom möts lagen i den avslutande gruppspelsmatchen under torsdagen för att avgöra vilket lag som vinner respektive kommer tvåa i gruppen.

Se Fellainis uttalande om videosystemet i spelaren ovan.

Publicerad 2018-06-27 kl 10:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå