TV: Kroatien gick rent genom gruppspelet - Islands VM-äventyr slut

Trots det kunde man i kväll besegra Island - vars första VM-äventyr därmed är slut.
- Men jag kan inte vara stoltare över våra pojkar än jag är i dag, säger Islands förbundskapten Heimir Hallgrimsson.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Island var i kväll piskat att besegra Kroatien för att ha en chans att gå vidare till åttondelsfinal. På andra sidan stod ett Kroatien som redan var klart för avancemang, och som vilade flera av sina stjärnspelare då exempelvis Mario Mandzukic, Ivan Rakitic och Dejan Lovren alla började på bänken.

Island hade flera heta chanser att ta ledningen i den första halvleken, då Gylfi Sigurdsson hade en farlig frispark och Alfred Finnbogason hade ett avslut som strök stolpen men gick precis utanför.

I den andra halvleken var det i stället Kroatien som skulle spräcka målnollan, då Milan Badelj tryckte in 1-0 på volley i den 53:e minuten, ett mål som gör att åttondelsfinalen nu är långt borta för Island.

Med en kvart kvar att spela skulle Island kvittera på straff efter en hands på en Kroatien-back. Gylfi Sigurdsson, som missade en straff mot Nigeria, gjorde denna gång inget misstag och satte 1-1.

Island låg på för ett ledningsmål, och i och med att det i slutskedet av mötet mellan Nigeria och Argentina stod 2-1 till sydamerikanerna hade man i det läget varit vidare vid en 2-1-seger.

I stället skulle Kroatien släcka Islands hopp genom att sätta 2-1 i den 90:e minuten genom Ivan Perisic, vilket också blev slutresultatet.

Förlusten gör att Island är utslaget ur sitt första VM någonsin.

- Vi gjorde en väldigt bra match, tycker jag. Vi hade lovat att satsa allt, men det var inte många procent kvar i batterierna på slutet. Anfallsmässigt har vi sällan spelat bättre när det gäller chanser. Så här är det i fotboll bara. Den är hård och orättvis. Jag kan inte vara stoltare över våra pojkar än jag är i dag, säger Islands förbundskapten Heimir Hallgrimsson efter matchen.

Kroatien går vidare till åttondelsfinal som gruppetta med tre raka segrar, och får där möta Danmark som kom tvåa i grupp C.

Startelvorna:

Island: Halldorsson - Saevarsson, Ingason, Sigurdsson, Magnusson - Gunnarsson, Hallfredsson - Gudmundsson, Sigurdsson, Bjarnason - Finnbogason.

Kroatien: Kalinic - Jedvaj, Corluka, Caleta-Car, Pivaric - Modric, Badelj - Pjaca, Kovacic, Perisic - Kramaric.