TV: Mbappé sköt Frankrike till VM-slutspel - Peru utslaget

Fotbolls-VM 2022

Kylian Mbappé sköt i kväll Frankrike till VM-slutspel.
Supertalangen sänkte Peru till 1-0 som blev utslaget.
- Väldigt nöjd med spelarnas insats, säger Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps i TV4:s sändning.

Frankrike besegrade i premiären Australien med 2-1 och hade därmed i kväll möjlighet att säkra avancemang till VM-slutspel, då Peru föll mot Danmark med 1-0 i grupp C. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps valde att göra två förändringar i startelvan i jämförelse med den första matchen, vilket var till förmån för Olivier Giroud som klev in från start i sället för Ousmane Dembele i anfallet. Det blev ett lyckat drag.

Frankrike inledde matchen med stort bollinnehav och mest tryck mot mål, men hade inledningsvis svårt att skapa riktigt farliga målchanser. Mittbacken Raphael Varane var i mitten av första halvlek närmast på hörna med en nick tätt utanför mål, men utöver det, så uteblev de riktigt farliga chanserna för fransmännen.

- Vi hade svårt att hitta vårt spel och när vi väl gjorde det, så tappade vi det igen, men det var likadant för Peru, säger Didier Deschamps i TV4:s sändning.

Det var först i den 34:e minuten som det hettade till ordentligt. Giroud tog avslut från nära håll, vilket gav retur till Kylian Mbappé, som var kylig och rullade in 1-0.

I andra halvlek jagade Peru en kvittering. Först prickade Pedro Aquino stolpen och därefter hotade landslaget med flera farliga inlägg in i straffområdet. Frankrike var hotat och pressat, men red i slutändan ur stormen.

Frankrike vann med 1-0 och blev därmed klart för åttondelsfinal efter sex poäng på två matcher, medan Peru blev utslaget efter två raka förluster i Ryssland.

- Jag är väldigt nöjd med spelarnas insats i kväll, säger förbundskaptenen i sändningen.

Frankrike: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Matuidi, Kanté, Pogba - Griezmann, Giroud, Mbappé.

Peru: Gallese - Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco - Yotun, Aquino - Carrillo, Cueva, Flores - Guerrero.