TV: Senegals märkliga mål avgjorde - slog Polen i VM-premiären

Mbaye Niang lurade hela polska försvaret till 2-0.
Det blev avgörande - när Senegal slog Polen med 2-1.
- Det är verkligen en dröm som blev sann, säger Liverpool-stjärnan Sadio Mané.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

Senegal klev i dag in i landets första världsmästerskap sedan landslaget slog ut Sverige i åttondelsfinalen i VM 2002. Det gjorde laget med besked mot Polen på Spartak Stadium, men först efter en händelsefattig inledning av matchen.

Senegal tog i den 38:e minuten ledningen i matchen efter avslut utifrån. Everton-mittfältaren Idrissa Gueye sköt via polske mittbacken Thiago Cionek, som ändrade bollens riktning, vilket ställde målvakten Wojciech Szczesny, som var chanslös, när bollen letade sig in i nät till 1-0.

I andra halvlek utökade Senegal till 2-0, även den här gången genom ett märkligt mål, men nu på en helt ny nivå. Mbaye Niang var ute vid sidlinjen för behandling och skulle just få komma in, när en polsk mittfältare spelade hemåt bollen mot eget mål, vilket Niang utnyttjade, tog hand om bollen och sprintade mot mål till 2-0.

Polen skapade i slutet av matchen nerv genom att i den 86:e minuten reducera till 2-1 genom Grzegors Krychowiak på nick efter frispark, men mer än så blev det inte för Polens del den här gången. Landslaget radade upp chanser i slutskedet, men fick inte mer nätkänning och föll till slut.

Senegal vann premiären med 2-1 på Spartak Stadium.

- Det är verkligen en dröm som blev sann. Vi stod upp som ett lag bra. Det var ett hårt jobb, men vi försökte hela tiden. Vi hade också ett par chanser och vi visste hur vi skulle spela mot dem. Jag tror att det var nyckeln för oss den här kvällen, säger Sadio Mané.

Polen: Szczesny - Piszcek, Cionek, Pazdan, Rybus - Zielinski, Goralski - Blaszczykowski, Milik, Grosicki, Lewandowski.

Senegal: N'Diaye - Gassama, Mbodji, Koulibaly, Sabaly - Sarr, N'Diaye, Gueye, Mané - Niang, Diouf.