Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
28v

TV: Tyske legendaren tror på argentinskt VM-guld: "Messi är hungrig"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Den tidigare tyska VM-vinnaren och förbundskaptenen, Jürgen Klinsmann, ser Lionel Messis Argentina som guldfavoriter i Ryssland. 
- De föll på målsnöret för fyra år sedan och lär vara hungriga på att lyckas bättre i år, säger Klinsmann.

Med mindre än tre veckor till VM-premiären är förväntningarna runtom i världen stora, inte minst i Tyskland. "Die Mannschaft" kliver in i turneringen som regerande mästare och ses återigen som en av favoriterna till guldet. Trots det håller Tysklands tidigare VM-vinnare och förbundskapten, Jürgen Klinsmann, Lionel Messis Argentina högst.

- Om Tyskland kan vinna igen? Ja. Om Brasilien kan vinna? Ja. Det är många lag som kan vinna. Min gissning som utomstående är dock att Messi får avsluta sin karriär med en VM-titel. Argentina har dessutom ett oerhört starkt lag, säger han och fortsätter:

- De föll på målsnöret för fyra år sedan och lär vara hungriga på att lyckas bättre i år, framför allt Messi. 

Klinsmann är dock noga med att poängtera hur svårt det är att förutse hur ett världsmästerskap ska sluta, även vad gäller förhandsfavoriterna.

- När du når kvartsfinalerna kan alla vinna över varandra. I det stadiet av turneringen hänger mycket på lagsammanhållning och form - vilka som klarar av att lägga i ytterligare en växel. Så vad som händer från kvartsfinalerna och framåt går egentligen aldrig att förutse. 

Tyskland inleder sitt VM den 18 juni mot Mexiko. I gruppen finns dessutom Sverige och Sydkorea.

Publicerad 2018-05-29 kl 17:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons