Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
27v

Uppgifter: Efter protester - Argentinas VM-genrep ställs in

Foto: Bildbyrån.

Argentina planerade ett VM-genrep mot Israel i Jerusalem. 
Nu ställs matchen in, enligt argentinska Fox Sports

Argentina besegrade den 30 maj Haiti med 4-0 i landslagets första VM-genrep och planerade den 9 juni att möta Israel i Jerusalem som landslagets sista match inför mästerskapet i Ryssland. Det väckte under måndagen reaktioner från det palestinska fotbollsförbundets ordförande Jibril Rajoub, som anser att matchen spelas för att fira Israels 70-årsdag och lät sin ilska gå ut över Argentinas och Barcelonas stjärna Lionel Messi. 

- Han är en stor symbol, så vi kommer att rikta oss mot honom och vi uppmanar alla till att bränna bilder på honom och hans tröja, och att överge honom, sa Rajoub enligt Goal.com då. 

Enligt argentinska Fox Sports ser matchen nu inte ut att bli av. Rajoubs uttalande ska, enligt Fox Sports, ha resulterat i att flera palestinska fans ska ha varit på Argentinas träning i Barcelona och bränt upp Messi-tröjor utanför träningsanläggningen, samtidigt som flera argentina-tröjor var färgade i röd färg.

Enligt Fox Sports ska protesterna därmed ha fått ledarna och spelarna i det argentinska landslaget att vilja ställa in matchen i rädsla för protester och av säkerhetskäl. 

Det argentinska fotbollsförbundet har ännu inte bekräftat uppgifterna. 

Argentina premiärspelar den 16 juni mot Island och ställs därefter även mot Kroatien och Nigeria i gruppspelet i VM. 

Publicerad 2018-06-05 kl 22:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons