Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
22v

Värdnationen har aldrig förlorat sin inledande match

Foto: Bildbyrån

VM-premiären mellan Ryssland och Saudiarabien är bara några timmar bort och hela världen väntar på att få rulla igång festen.
Gracenote har tagit fram statisk inför premiären och där har värdnationen aldrig förlorat öppningsmatchen i VM.  

Enligt världsrankingen så är denna öppningsmatch den sämsta genom tiderna i ett VM. Båda nationerna placeras långt ner på listan där Ryssland finns på plats 70 och Saudiarabien på 67.

Statistiskt har värdnationen också lyckats ta sig vidare från gruppspelet varje gång, frånsett Sydafrika 2010. Ryssland har dock eliminerats i gruppspelet i nio av de tio senaste mästerskapen, då man i EM 2008 gick till semifinal.

Ryssland spelar i VM för elfte gången medan Saudiarabien spelar för femte gången. Senast Ryssland vann en VM-match var 2002 och för Saudiarabiens del får man backa tillbaka till 1994 då deras senaste seger kom. 

Saudiarabien har mött värdnationen vid ett tillfälle tidigare och det var i VM 1998 då man mötte Frankrike och förlorade med 4-0. Det är första gången man möter värdnationen i en öppningsmatch.

Genom VM-historien har värdnationen aldrig förlorat öppningsmatchen. Den förlustfria sviten innebär två vinster och ett kryss sedan man införde att värdnationen skulle spela öppningsmatchen i ett VM, 2006. 

Publicerad 2018-06-14 kl 14:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons