Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans besked till SvFF: "Han har inte ändrat sig"

Sverige (herr)

Landslagschefen Lasse Richt har frågat Zlatan om landslaget.
Men Ibrahimovic ”nej” står fast.
Det meddelar nu SvFF.
- Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel, säger Richt i en kommentar på förbundets hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Efter att Sverige kvalificerat sig till VM-slutspelet i Ryssland till sommaren – och efter att Zlatan Ibrahimovic kommit tillbaka från sin svåra knäskada har spekulationerna börjat.

Vill Zlatan komma tillbaka till Blågult – och är han aktuell för en VM-trupp?

Zlatan själv har vägrat att ge ett rakt svar på frågan och i stället hintat om att spel i Blågult faktiskt kan vara aktuellt igen.

- Vi håller dem på tårna. Vi får se. De pratar om jag borde vara med eller om jag inte borde vara med eftersom de har det bra, men än så länge har de inte vunnit någonting. Och jag vet hur man vinner, sa han bland annat då han presenterades av sin nya klubb LA Galaxy.

Annons

Förbundskapten Janne Andersson å sin sida har sagt att han förhåller sig till Zlatans tidigare nej från 2016 – om inte anfallaren själv meddelar annat.

- Vi har haft ett samtal där vi var överens om vad som gällde och där han var väldigt tydlig mot mig med vad som gällde. Det förhåller jag mig till. Har man valt bort landslaget tror jag inte att man ska vara på och försöka övertyga - jag respekterar det han själv har sagt. Det är solklart och har inte ändrats ett enda dugg sedan jag tog över förrförra sommaren, sa Andersson i en intervju med Fotbollskanalen förra veckan.

På torsdagen kom så ett officellt uttalande från förbundshåll. I ett pressmeddelande skriver Svenska Fotbollförbundet nu att landslagschefen Lasse Richt frågat Zlatan om en comeback – men att man fått beskedet att det fortsatt är ”nej tack” som gäller.

Annons

- Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, säger Richt i en kommentar.

Vidare skriver SvFF:

"Zlatan Ibrahimovic är således, av samma skäl som vid tidigare landslagssamlingar, inte aktuell för den VM-trupp förbundskapten Janne Andersson presenterar den 15 maj."

Zlatan Ibrahimovic tackade nej till fortsatt landslagsspel efter EM 2016.

Publicerad 2018-04-26 kl 14:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto