Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kjaer rasar mot "One Love"-förbudet: "Löjligt"

Fotbolls-VM 2022

Simon Kjaer och Danmark backade från att använda "One Love"-kaptensbindeln.
Nu rasar Kjaer mot Fifa:
- Det är helt löjligt att vi inte får spela med det, säger han enligt bold.dk.

3:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Danmark-Tunisien i spelaren ovan.

Simon Kjaer bar till slut ingen "One Love"-kaptensbindel efter Fifas hot om gula kort. Efter 0-0 mot Tunisien öppnade Simon Kjaer upp om sina tankar kring hur Fifa hanterat hela situationen kring "One Love"-kampanjen.

- Det är helt löjligt att vi inte får spela med det. Jag kan inte förstå att vi har nått en plats där man riskerar ett gult kort när man kliver in på planen, säger han enligt bold.dk och fortsätter:

- Vi tänker inte kompromissa med det sportsliga, och jag kan förstå att det finns folk som säger: 'Ta nu det gula kortet', men tänk om jag får ytterligare ett slumpmässigt gult kort efter fem minuter, får ett rött kort och drar ner hela laget och Danmark i den situationen, frågade Simon Kjær till journalisterna i den mixade zonen enligt bold.dk.

ANNONS

Kjaers lagkamrat Joakim Maehle instämmer: 

- Visst måste det vara okej att spela med ett "One Love"-armband. Det råder ingen tvekan om det. Jag visste inte att Tyskland gick till domstol, men det tycker jag är bra. Fotboll är för alla, och det är så det ska vara, säger Joakim Mæhle enligt Tipsbladet och fortsätter: 

- Det är galet att man inte kan ha en sådan kaptensbindel. Speciellt när Simon har spelat med det hela kvalet. Det är groteskt.

Tidigare har Virgil van Dijk varit inne på samma linje som Simon Kjaer. 

- Det är helt löjligt att hota med sanktioner på grund av en kaptensbindel. Jag förstår det inte, sa Liverpool-stjärnan efter Nederländernas premiär enligt nyhetsbyrån DPA.

Publicerad 2022-11-22 kl 16:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto