Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Lundh om Infantinos utspel: "Han splittrar fotbollsvärlden"

Fotbolls-VM 2022

En dag kvar till VM. 
Hör Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh C Mores expert Kim Källström snacka upp mästerskapet i spelaren ovan.
- Infantino splittrar fotbollsvärlden, säger Lundh på plats i Qatar.

6:18
Nästa

Avbryt
Försök igen

Hör Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh och C Mores expert Kim Källström snacka upp mästerskapet i spelaren ovan.

Med en dag kvar till VM höll Fifa-presidenten Gianni Infantino en presskonferens där han gick till attack mot kritiker och hävdade att västvärlden sysslar med hyckleri. 

- Han gick till skarpt angrepp mot alla kritiker. De som trodde att han skulle visa någon form av ödmjukhet blev överraskade. Han sågade Europa och media som kritiserar Qatar, säger Lundh på plats i Qatar.

Reaktionerna från omvärlden började strömma in, bland annat från Lise Klaveness, ordförande i Norges fotbollsförbund, som menade att talet var "bekymmersamt och osammanhängande".

- Alla som satt i salen var överraskade av det som skedde. De som har varit kritiska är ju fortsatt kritiska men han har samtidigt stort stöd i delar av världen som i Afrika och Asien. Han splittrar fotbollsvärlden, fortsätter Olof Lundh.

Annons

Vad gäller det sportsliga i mästerskapet ses framför allt Brasilien av flera experter som storfavoriter till att ta hem mästerskapet. Något TV4 och C Mores expert Kim Källström håller med om. 

- Ganska många som kan vinna men mina favoriter är Frankrike och Brasilien. De tror jag kommer ha chans att nå längst, säger han. 

Inför har mycket handlar om Frankrikes skadeproblem där framför allt nyckelspelarna från VM 2018 N'Golo Kanté och Paul Pogba missar mästerskapet.

- Jag tror just att Pogbas skada är en av nycklarna till att jag ser Frankrike som favoriter. De har haft problem inom truppen där det har varit strul med Pogba och Mbappé. Jag tror att det är en stor fördel att han är skadad, fortsätter expert Kim Källström.

Vad gäller eventuella genombrott under mästerskapet tror Källström på en engelsman:

Annons

- Jude Bellingham från Dortmund, en spelare som har haft en otrolig höst. Det kan bli ett riktigt, riktigt internationellt genombrott, säger Källström.

Hör Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh och TV4 och C Mores expert Kim Källström snacka upp mästerskapet i spelaren ovan.

Publicerad 2022-11-19 kl 20:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto