Segerskyttar blev Cody Gakpo och Davy Klaasen.

3:06
Senegals Kouyaté skadad - lämnar på bår

Grupp A inleddes med att Ecuador besegrade Qatar med 2-0

I den andra matchen i samma grupp ställdes Senegal mot Nederländerna.

När startelvorna släpptes inför matchstart stod det klart att Andries Noppert, 28, till vardags i Heerenveen fick chansen från start i mål. Det var 28-åringens landslagsdebut för Nederländerna.

Väl igång var det Senegal som öppnade matchen allra bäst, Nederländerna hade uppenbara problem med pressen som Aliou Cissés mannar satte, men de riktigt farliga målchanserna kunde Nederländerna avstyra.

Nederländerna växte sedan in i matchen och tog över mer och mer, främst genom ett imponerande kantspel där Denzel Dumfries drog upp anfallen längs sin högerkant.

Efter knappa halvtimmens spel så bjöd Nederländerna Senegal på en fin chans. Frenkie de Jong försökte spela sig ur en trängd situation och Virgil van Dijk var inte med på att han skulle agera mottagare till passen från de Jong. Senegals skott som följde situationen gick dock en bra bit utanför.

I den andra halvleken var det Nederländerna som på ett tydligt sätt förde spelet men de vassa målchanserna saknades under stora delar av halvleken.

Efter timmens spel agerade van Gaal genom att skicka in Memphis Depay på plan för att få fart på det offensiva.

Med knappa kvarten kvar drabbades Senegal av ett tungt bakslag när Christian Kouyaté tvingades ut på bår med en misstänkt skada på baksida lår.

Trots att matchen hade gått lite i stå och det såg ut att sluta 0-0 skulle Nederländernas mål komma till slut.

Frenkie de Jong hittade fram till Cody Gakpo med en utsökt pass bakom backlinjen. Gakpo störtade in i straffområdet och nickade in 1-0 bakom Edouard Mendy.

Det var Gakpos fjärde landslagsmål i sin tionde landskamp.

I matchens absoluta slutskede blev inbytte Davy Klaassen målskytt fram till 2-0, ett mål som blev matchens sista.

Senegal: Mendy - Sabaly, Koulibaly, Cisse, Diallo - Mendy, Kouyate, Gueye - Diatta, Dia, Sarr.

Nederländerna: Noppert - Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind - De Jong, Berghuis, Gakpo - Bergwijn, Janssen.