Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL
49v

Bonucci: "Att missa VM är inte ett alternativ"

Foto: Bildbyrån

Italien har inte missat VM sedan 1958.
Leonardo Bonucci vill inte tänka tanken på ett eventuellt misslyckande inför playoff mot Sverige.
- Det kommer att bli tufft. Men vi är Italien och att missa VM är inte ett alternativ, säger backen till Fifa.com.

Italien är favoriter inför VM-playoff mot Sverige. Landet har inte missat VM sedan 1958, då mästerskapet spelades i just Sverige. Totalt har italienarna varit med i alla VM utom två, då man även stod utanför den allra första VM-turneringen 1930 (då det inte var något kval).

Milan-backen Leonardo Bonucci menar att VM sitter djupt rotat inom italienarna och förväntan på matcherna mot Sverige speglas av det.

- Playoff:et mot Sverige blir två väldigt svåra matcher mot ett väldigt starkt lag, som de har visat i gruppspelet när de slutade före Holland. Det kommer att bli tufft. Men vi är Italien och att missa VM är inte ett alternativ, säger Bonucci till Fifa.com.

Den rutinerade försvararen är imponerad av hur Sverige har hanterat tappet av Zlatan Ibrahimovic i landslaget.

- Det är ett lag som har kompenserat för att ha förlorat en av sina bästa spelare någonsin, i Zlatan Ibrahimovic, genom att hålla sig kompakt och försöka överraska motståndarna. De kommer inte att luta sig tillbaka, de kommer att slåss för varje boll, säger Bonucci.

Det faktum att Italien inte missat VM sedan 1958 kan också ses som en press på "Gli Azzurri", men så vill inte Leonardo Bonucci se det.

- Vi får inte skapa mer press för oss själva. Situationen är vad den är, men vi vet att i svåra tider har vi som italienare alltid lyckats med att ge det lilla extra. Den extra millimetern som kommer att ta oss till VM.

Publicerad 2017-11-08 kl 23:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons