POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM-KVAL EUROPA

Lagerbäck efter tunga debuten: "De blev för lojala"

Foto: Bildbyrån

Lars Lagerbäcks debut som norsk förbundskapten blev ingen fest. Efter förlusten mot Nordirland är chansen att nå VM minimal. 
- Jag tror aldrig jag har upplevt en match med så få målchanser, säger han till norsk media.

Norge fick en rejäl kalldusch redan efter en och en halv minut. Nordirlands Jamie Ward fick enkelt vända upp i offensivt straffområde och sätta 1-0. I den 33:e matchminuten kom även 2-0 vilket också blev slutresultatet.

Ingen succédebut, med andra ord, för Lars Lagerbäck som trots det negativa resultatet tar kritiken med ro.

- Historien upprepar sig, jag har valt att ta ett helhetsgrepp så spelarna har fått väldigt mycket information. Jag tycker kanske att de var lite för lojala gentemot grunderna i hur vi skulle spela. Men första halvlek är vi lite för passiva generellt sett, säger han dagen efter fiaskot.

- Sen är det en väldigt typisk match som blir som vi förväntar oss. De får ett bra läge och sätter det i början. Jag tror aldrig jag har upplevt en match med så få målchanser men det som är positivt är att vi blev bättre i den andra halvleken även om de kontrollerade matchen.

Svensken konstaterar att något måste förändras.

- Vi har en hel del att jobba med, det kan man lugnt säga.

Norge står på tre poäng efter fem omgångar av kvalet. En VM-plats känns nu långt borta.

- Det kan man nog säga, åtminstone är chansen minimal. Vi får titta lite mer långsiktigt, mot Nations League först och främst. Men vi måste fortsätta vinna fotbollsmatcher i alla fall, för den mentala bitens skull, säger Lagerbäck.

Norsk media: har förväntningarna på dig varit för höga?
- Nej, det tycker jag inte. Jag har inte skapat några förväntningar, även om man heter Norge eller något annat är det svårt att vinna fem-sex kvalmatcher.

- Jag tror att det är en mental faktor helt enkelt. Det är 90 minuters hundraprocentig koncentration under en match, det måste vi lära oss.

Publicerad 2017-03-27 kl 12:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå