Ny dansk seger i VM-kvalet efter hattrick - upplagt för dramatiskt avgörande

VM-kval Europa

Danmark vände underläge 1-0 till seger med 4-1 mot Armenien på bortaplan i VM-kvalet efter ett hattrick av Thomas Delaney. Nu väntar huvudutmanaren om en playoffplats - Montenegro - i nästa match i oktober, en match som kan bli avgörande i kampen om andraplatsen.

Danmark har en fin form i VM-kvalet. Efter 4-0 hemma mot gruppfavoriten Polen senast så blev det en ny klar seger borta mot Armenien.

Hemmalaget fick dock en drömstart på matchen. Ruslan Koryan skickade iväg ett kanonskott redan efter fem minuter, otagbart för Kasper Schmeichel.

Kvitteringen för Danmark kom efter en kvarts spel när Thomas Delaney satte pannan till Henrik Dalsgaards fina inlägg och satte bollen i nät. I den 29:e minuten tog danskarna också ledningen när Christian Eriksen vackert knorrade in en frispark.

I den andra halvleken jagade Armenien en kvittering. Men det var gästerna som hade de flesta heta chanserna och knappt tio minuter från slutet avgjorde Thomas Delaney med sitt andra mål för kvällen. På tilläggstid nickade Delaney också in 4-1 och fastställde sitt hattrick.

Danmark går därmed upp i topp i VM-kvalgruppen. Åtminstone tillfälligt då både Polen och Montenegro spelar under måndagskvällen.

Nu väntar Montenegro för danskarna i nästa match i oktober. Om Montenegro vinner mot Rumänien under måndagskvällen så har lagen samma poäng inför mötet. Mycket talar alltså för att det avgör vilket av lagen som går till playoff.