TV: Frankrike kvar i topp efter knapp seger

VM-kval Europa

Efter Sveriges storseger mot Luxemburg var Frankrike piskat att slå Bulgarien borta för att hålla undan i gruppen.

Se höjdpunkter från matchen i sportsändningen ovan.

Bulgarien hade vunnit alla sina matcher på hemmaplan i VM-kvalet, när Frankrike kom på besök. Ett Frankrike som var pressat efter Sveriges jättekross mot Luxemburg.

Frankrike fick en drömstart på matchen, redan i den tredje minuten satte Blaise Matuidi 1-0 från snäv vinkel i straffområdet.

Efter 35 minuter var Bulgarien ytterst nära att kvittera. I det blöta gräset släppte Hugo Lloris en billig retur efter en svår studs. Bollen spelades in framför mål och Georgi Kostadinov nickade. Då stod Lloris för en superb reflexräddning och höll kvar Frankrike i ledningen.

Regnet gjorde matchen svårspelad, och spelet blev sönderryckt av spelavbrott. Ett bakslag för Frankrike var att mittfältaren N'Golo Kanté fick bryta på grund av skada. Det är inte känt hur allvarlig skadan är, men enligt de första rapporterna rör det sig om en bristning i baksida lår.

Inget av lagen imponerade speciellt mycket, även om Bulgarien hade ett par bra lägen i slutet av matchen där de mycket väl kunde ha kvitterat. Frankrike kunde dock hålla undan och vinna med 1-0, och är därmed kvar som etta i gruppen, en poäng före Sverige.

Frankrike möter Vitryssland hemma i sista kvalmatchen, medan Sverige möter Holland borta. Sverige kan fortfarande vinna gruppen. Men då krävs det att Frankrike tappar poäng mot Vitryssland. Blir det franskt kryss måste Sverige vinna mot Holland för att gå om. Skulle Frankrike förlora räcker det dock med en svensk poäng mot Holland för att ta gruppsegern.

Lagens startelvor:

Bulgarien: Iliev - Popov, Bodurov, Bozhikov, Zanev - Manolev, Slavchev, Kostadinov, Nedelev - Galabinov, Delev.

Frankrike: Lloris - Sidibe, Varane, Umtiti, Digne - Tolisso, Kante, Matuidi - Mbappe, Griezmann, Lacazette.