TV: Tyskland körde över Island

VM-kval Europa

Gruppledarna Tyskland hade aldrig några problem med Island och vann bekvämt matchen lagen emellan med 4-0. Mycket tack vare Leroy Sané som stod för både mål och assist.

Tyskland gör 1-0 på Island

Island har haft det kämpigt i VM-kvalet så här långt och bara tagit fyra poäng på fem matcher inför kvällens. Ikväll ställdes de mot gruppledarna Tyskland på hemmaplan.

Tyskland tog kommandot direkt i matchen. Efter fyra minuter hittade Leroy Sané in till Serge Gnabry vid bortre stolpen som trodde sig stöta in 0-1. Målet blev först bortdömt för offside men efter VAR-koll ändrade dommaren beslutet och Tysklands ledning var ett faktum.

Knappt 20 minuter senare stod Tysklands mittback Antonio Rüdiger hyfsat ensam i straffområdet vid en frispark och kunde nicka in 2-0 till de vitklädda efter en fin frispark av Bayernspelaren Joshua Kimmich.

Ett par minuter senare var Tyskland nära att utöka ledningen till 3-0, men Sanés frispark gick tätt över det isländska målet.

2-0 till Tyskland stod sig till halvtid.

I början på andra halvlek dröjde det bara ett par minuter innan Tyskland fick ett jätteläge att göra 3-0. Werner fick bollen i ett tre-mot-en-läge och gav Kai Havertz möjligheten att bli helt fri med målvakten. Havertz lyckades inte alls med avslutet och sköt bollen utanför.

Bara ett par minuter senare kom dock 3-0 ledningen. Tyskland tog vara på slarv i Islands försvar vilket ledde till att Leroy Sané fick bollen på vänsterkanten av straffområdet och dunkade upp bollen i nättaket. Tyskland hade också bud på ytterligare ett mål bara minuter efter. Det blev dock bortdömt efter VAR-check.

I slutminutrarna kom till slut 4-0 målet när anfallaren Timo Werner retfullt rullade in 4-0 målet via målvakten och stolpen.

Tyskland leder fortsatt gruppen med 15 poäng på sex matcher. Fyra framför andraplacerade Armenien. Island återfinns näst sist i gruppen, med tre poäng till godo på jumboplacerade Liechtenstein.

Island: Halldorsson - Saevarsson, B. I. Bjarnason, Fjoluson, Skulason - B. Bjarnason, Palsson, Bergmann Johannesson - J. Gudmundsson, A. Gudmundsson, Helgason

Tyskland: Neuer - Hofmann, Rüdiger, Süle, Kehrer - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Gündogan, Sané - Werner