Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

VM-KVAL

Uppgifter: Norge vill ersätta Högmo med Solbakken

Foto: Scanpix

Per-Mathias Högmo sägs vara nära att få sparken.
Nu pekas FC Köpenhamns Ståle Solbakken ut som Norges förstaval i jakten på ny förbundskapten.

Det är Dagbladets krönikör Morten Pedersen som i lång krönika om norska landslaget skriver att Nils Johan Semb, som arbetar som elitfotbollschef hos det det norska fotbollsförbundet, träffade FC Köpenhamns manager Ståle Solbakken i början av november för att diskutera jobbet som Norges förbundskapten. Per-Mathias Högmo hänger ytterst löst och efter fredagens förlust mot Tjeckien är VM-drömmen redan krossad för norrmännen.

Solbakken pekas av Dagbladet ut som norska fotbollsförbundets förstaval i jakten på en ny förbundskapten och tidningen skriver att förbundet fått en bra känsla från Solbakken av det tidigare nämnda mötet.

FCK-managern bekräftar att han träffade Semb, som han känner sedan länge, i Köpenhamn. Men Solbakken reagerar på att Dagbladet beskriver det som ett "hemligt möte".

- Hemligt möte? Då hade jag inte tagit med mig Semb till en restaurang mitt i centrala Köpenhamn, där norrmän passerade förbi och det var många som observerade oss. Vi försökte inte gömma oss. Om jag hade varit ute efter att ingen skulle få veta något, då hade vi nog gömt oss i en lägenhet istället, säger Solbakken till VG.

Enligt Solbakken pratade inte han och Semb om jobbet som Norges förbundskapten under mötet.

- Helt ärligt: Det vi snackade om var tre saker: Gamla dagar, matchen mot Leicester (FCK mötte Leicester dagen innan mötet) och Julian Kristoffersen, vår norska spelare i FCK. Det var inget snack om jobbet som förbundskapten. Och det är sanningen, säger Solbakken.

För TV2 berättar dock Solbakken att de hann avhandla ytterligare ett ämne; presidentvalet i USA.

Publicerad 2016-11-14 kl 08:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER